Diğer Evcil Forumları > Tavşan
Tavşanım neden ölmüş olabilir?
12.03.2007de yaklaşık 3 aylık bir tavşan aldım. Hayvanın son hiçbir sağlık problemi yoktu, ancak 2008 Ocak ayının ortasında kulağında çeşitli kabuklanmalar olduğunu farkettim. Sanırım belli bir süre önce başlamıştı bu, çünkü dışına kadar ulaşmıştı. Bazı imkansızlıklardan dolayı onu hemen veterinere götüremedim. 11.02.2008 tarihinde arkadaşım tavşanı kucağına aldı ancak o bundan pek hoşlanmadı ve arkadaşımı tırmaladı, o da canı yandığı için yere bıraktı. Yaklaşık olarak 1 m 20 cm yükseklikten bıraktı. O an tavşanda bir gariplik sezmedim ancak sabah çok hızlı nefes alıp veriyor, kafesinden dışarı çıkmıyordu. Yemini de yememişti ve yürüyemiyor gibi bir hali vardı. Çok korktum ve hemen veterinere götürdüm. Veteriner hemen kulağıyla ilgilendi ve yaklaşık 1 saat süren bir temizlik yaptı. Kulağından bol miktarda iltihap da çıktı. Bu esnada tavşan çok yoruldu ve canı aşırı derecede yandı. Bir de iğne yapıldı kulağındaki uyuza karşı. Veteriner düşmeden kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlayamadı, çünkü tavşanım yabancı ortamda zaten çekinip sakat gibi yürüyordu. Eve getirdikten sonra iyice kötü oldu, bir yere yaslanmadan duramıyordu ve gece 3:30 sularında öldü. Kulağındakileri gördükten sonra hemen veterinere götüremediğim için bir suçluluk içerisindeyim. Veterineri iki gün sonra aradım ve öldüğünü söyledim. Bu aralar benzer şikayetlerden dolayı başka tavşanlar da gittiğini söyledi, ancak ölümü hakkında net bir açıklama yapamıyor. Sizce bu ölümün sebebi kulağındakiler, yere düşmesi ya da herhangi başka bir şey olabilir mi?
tavşanın kulağının üstünde kabuklamaların olması kulak uyuzu belirtisi olablr ama ölüm getirmez.O kadar yüksekten düşen bi hayvan sarsıntı geçireblr çnkü özllkle yavru tavşanlar çok hassas.Kafasını hafifçe yana itsen bile boynu incinebilir.Muhtemelen yere düşmesnden dolayı olmştr.
Merhaba arkadaşlar benim adım ceren dün Yusuf yeniden iki tavşan aldım ilk gün iyiydiler dışkıları düzdü sonradan düzeldi ertesi gün tavşanımın yan yattığını can çekiştiğini gördüm korona kısıtlamaları nedeniyle veterinere goturemedim ve oldu biri hala iyi umarım ona bisey olmaz fakat o aldığım yerden kusta almıştım oda oldu hastaydı irfan almanızı hiç tavsiye etmem lütfen dikkat edin
Tavşanım bahçede yaşıyordu.2 gün öncesinde gayet sağlıklı görünürken,birden ortadan kayboldu.Annem onu tahtaların arasında hareketsiz bulmuş.Kulakları ve vucudu soğumaya başlamış bulduğunda.Normalde kucağımıza aldığımızda tepişirdi,hareket bile etmemiş.Dokunduğunda tüyleri dökülmüş hemen.Ilaç vermişler ama o sırada ölmüş.Sağlıklı görünüyordu,neden ölmüş olabilir? :(((((