Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

Birkaç soru !!

herkese merhaba.. canım kamuranımla ilgili birkaç tane sorum olacak.. 7-8 gün önce hediye olarak geldi bana tavşanım..tavşan yetiştirme konusunda hiçbir bilgim olmamasna rağmen siteniz sayesinde bol miktarda bilgi aldım saolun :) bunun dışında kafama takılan ve bilgi almak istediğim bikaç konu var.. ilk olarak bi başlıkta tavşanların tuz ihtiyaçlarıyla ilgili okuduklarım kafamı karıştırdı bi üye tavşanının elini çok yalamasıyla ilgili bi soru sormuştu cvp olarakta elini yalamak dışında farklı yerleri yaladığında tuz ihtiacı olabileceği yazılmış.. bunu okuduktan sonra tavşanım peşimde banyoya geldiğinde bi süre dolaştıktan sonra lavabonun altındaki fayansları yalamaya başladı bana kirli göründğü için (damlayan sulardan oluşmuş pas benzeri lekeler var özellikle onları) onu uzaklaştırmaya çalıştım ama her fırsat bulduğunda mermeri kemirmeye yalamaya çalıştı.. bu durumda mineral eksikliği olbilirmi ?? ikinci olarak yine bi başlıkta ani zıplamaların sevinç gösterisi olduğu yazılmış ama kamuran yürürken olan zıplamaları sanki ona zarar verecekmiş gibi oluyo çnkü gezerken aniden istemdışı gibi görünen sıçrmları var hatta bazen yatağımın yanından geçenken olduğunda çarpabiliyo yni nasıl desem elektrik çarpmış gibi.. canının acımasından ve bi hastalığı olup olmayacağından korkuyorum.. son olarak kaşınması normalmi yalaması normal ama kaşınması konusunda bişey yapmam gerekir mi tüylerini durmadan kontrol ediyorum pire konusunda ama yinede emin olamıyorum tabi.. biras uzun oldu ama kusura bakmayın yeterince açıklyıcı olmaya çalıştım.. şimdiden saolun :)

img

misa

17 yıl 2 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim kendi fikrime göre; 1- Yalama konusunda ben minarel eksikliği olduğu hakkında emin değilim,çünkü bende ki tavşanlar sürekli elbiselerimizi ve halıları yalıyor. 2-Bendeki tavşanlar da ani zıplarlar,bazen son sürat evin içinde koşarlar.özellikle küçük olan beni görünce ani yanıma fırlar bazen de ayaklarıma çarpar.Ben anormal bir durum olduğunu hiç düşünmedim. 3-Kaşınırlar ve tüylerini yalayarak temizlerler,temiz hayvanlardır. ama sen arada veterinere götür ve sağlık kontrolü yaptır,için rahat etsin ve en önemlisi mutlu olmasını istiyorsan evde serbestçe gezmesine izin ver.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

birtek evde kablolara dikkat et.çok basit önlemlerle kabloları kemirmesini engelleyebilirsin.

img

keremcan

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ