Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
bıldırcın
arkadaşlar benim bıldırcınlar yumurtlamayı kesti yumurta yemi veriyorum. yanında ek besin vermem gerekmi acaba? birde japon bıldırcını arıyorum. adana
Aynı sorun bendede var tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.Ben kümesin yerini değiştirdim acaba ondan olabilirmi.Cevaplayanlara şimdiden teşekürler.
slm.arkadaşlar havaların soğuk gitmesi sebebiyle bi çok kuş türü yumurta yapmayı kesti.yakında başlarlar.bununla birlikte bıldırcınlara vermiş olduğunuz yumurta yemi nin kalori düzeyi çok önemli.Bıldırcınların günlük 2500-3000 kalori arasında almalılarki düzenli yumurta yumutlayabilsinler.1 bıldırcın yıllık 200 den az yumurta yumurtluyorsa ya etlik bıldırcındır yada yediği yem kalorisi düşüktür.günümüzde yavru bıldırcınların bile yumurtadan çıkışından itibaren 0-5 günlük 5-17 günlük 17 gün ve üstü yem çeşitleri vardır.bilginiz olsun.
teşekkür ederim arkadaşım. peki yemin kalorisinin düşük veya yüksek olmasını nasıl anlayabilirizki sanırım anlayamayız. birde ben bi sitede okumuştum kuşlar 16 saat ışık görmelidir diye yazıyordu. acaba bununda bir sebebi olabilirmi yumurtlamaması için? çünki benim bıldırcınlara akşam ışık yakmıyorum. bide yumurta yeminin yanında takviye olarak buğday ve mısır versek nasıl olur acaba? şimdiden teşekkürler.
arkadaşım bıldırcınlar için ışık önemlidir avrupa ülkelerinde uzmanlar çeşitli deneyler yapmış renkli ışığın bile yumurta verimini olumlu yönde etkilediğini tesbit etmişlerdir.imkanın varsa mavi ışık veren tasarruf ampül kullan yoksa beyaz ısık.ayrıca buğday yağlandırır yumurta verimini düşürür.mısır verebilirsin. lambayıda gün ışığına göre ayarla toplam 16 saat ışık almalarını sağla.
teşekkür ederim duygusal kardeş. o halde ben yumurta yeminin yanında mısır vermeye başlıyorum. ve ışıklandırmayıda yapıyorum. acaba ışıklandırma sistemini gece saat 00:00 açsam sabah 06:00 gibi kapatsam zaten sabah 06:00 gibi gün doğuyor akşama kadarda gün ışığı var heralde fazlası ile yeterli olur. sana tekrar teşekkür ederim. bu arada bu şekilde ışık vermemin zararı olmaz heralde...
yohannes01 kardeşim sakın öyle bir ışıklandırma işine girme hesabı yanlış yapıyosun.çünkü hayvanların dinlenmeyede ihtiyacı var.senin yapman gereken gün ışığını hesap etmek ve akşam karardıktan sonra ışık yakmak.mesela sabah 6.00 da gün ışığı doğuyor akşam 18.00 a 12 saat eder sen gece 22 ye kadar ışık versen yeterlidir.hava saat 18.00 da kararıyorsa yakacağın 4 saat lamba hepsi bu.