Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

cennet papağını eğitim

Herkese merhaba benim bir çift cennet papağınım var. yakşık 1 aydır benimle birlikteler. Fakat hala biraz yabaniler. Nasıl kendime alıştırabilirim. Bir fikir verebilirseniz sevinirim.

img

aylev77

17 yıl 1 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cennet papağanları zaten muhabbet kuşlarına göre bile zor eğitilen hayvanlardır. Hatta o kadar papağan baktım, en zor evcilleşen papağanlardan biridir diyebilirim. Yine şunu söyleyebilirim ki, papağangiller familyasının üyelerini çift iken eğitmek neredeyse imkansızdır. Tek olarak eğitmeniz gerek. Öyle ki, iki eğitimli papağan bir araya geldiğinde yine bu evcillik özelliklerinde azalma gösterebiliyorlar. Size iki şey önerebilirim. Papağanlarınızdan erkek olanı AYRI bir kafes ve ayrı bir odaya alın, normal verdiğiniz yemi azaltın ve elinizle beslemeye çalışın. Elden yem yemek papağangiller için eğitimde önemli bir aşamadır. Yine bundan sonra normal papağan eğitimini uygulayabilirsiniz. Ikinci yöntem, ki bunu bizzat yaptım, evcil başka bir kuş alın (benim sultanım var) ve cennetleri serbest bırakın. Benim sultanım omzumda gezdikçe zamanla cennetlerde bunu denediler. Şimdi onlar da omzumda geziyorlar, yem yiyorlar. Ama henüz parmağıma alamıyorum, daha eğitime başlayalı 1 ay oldu. Zamanla onu da başaracağımı umuyorum. Papağangiller birbirlerini taklit eden, örnek alan hayvanlardır..

img

dcans

17 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ