Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

hindi civcivi yardım

pek yem yemiyo aşırı su içiyo diğierlerine göre zayıf ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

img

turkey

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

turkey, aynısını bende bu hafta yaşadım. yaklaşık 10 tane yavrudan 3`ü nedense hiç bişey yemedı ta ki bugune kadar bir haftalık oldular neredeyse hiç yemediler. bu zmana kadar elimle doyurdum hep. sen de bır sure doyur . bunun ıcın etlik pelet yemi az ıslat erıyecek kadar sonra kaynamıs yumurta rendele bırde marul kıy ınce ınce hepsını kar. macunumsu bısey olunca kucuk kucuk parca yap once suya bandır sonra cıvcıve ( tabi zorla)yedir. ıkıncı gun yedırdıklerını kursagında elınle yokla hala duruyorsalar muhtemelen ölecektır hazmedemedıyse... sındırdıyse işleme devam taki; kendı kendıne yıyene kadar. bıkmadan :) kolay gelsin bir can bir candır...

img

ademşahin

18 yıl 2 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Gerçi biliyorsundur.Kendin besle.Civciv yemini az sıvı yağ ile karıştır minik lokmalar yap.Ağzına sok.Ben sorunlu hindi civcivlerini böyle besliyorum.

img

saitisik

19 yıl 10 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yardımlarınız için teşekkürler ama ne yazıkki bi tanesi öldü. bi türlü anlamadım gayet iyi yem yiyolardı sonra bitanesi dikkatimi çekti diğerlerine göre baya ufak kalmış sürekli su içiyo suyuda tam anlamıyla bulamamış ben elimle içirdim falan ama kursagı öğütmüyodu çoğu zaman şişti veya suyla doluydu.bu kursagın öğütmesi olayını nasıl bi takviye ile hızlandırırım acaba önlerine kum koysam olurmu?ilk defa böle bişiyle karşılaştım inşallah diğerleri saglıklı büyür

img

turkey

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim habeş tavuğunun biri de yemiyor. Yılbaşında Denizli den getirtmiştim. O zaman bir aylık civcivdiler. Şimdi 7 aylık oldular. Bir tanesi çok güzel ihtişamlı belki bir iki aya kadar da yumurtlar. Diğeri ise iskeletor gibi geziyor. Hatta köyde vermidon bile attırmışlar hayvana ama faydası olmamış. Bakalım sizin karma yem olayını zorla yedirme taktiğiini söyleyeyim de uygulasınlar.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sayın Turkey, Yeriniz neredeydi?Hindileriniz ne renk ve kaç büyük kaç civciviniz var?Ben Kumburgaz`dan Sait.Bende siyah,kahve,gri-mavi üç erkek 4-5 adet muhtelif renk dişi ve bu senenin 35 yumurtasından 7 adet 1 aylık civcivlerim var.2 beyaz,3 gri,2 siyah.Hindi zor olduğundan 35-40 yumurta yatırdım 5 adet civciv almak için.Şu an bir hindim yatıyor 10 kadar yumurtası var.Amacım siyah beyaz hindi çıkarmak.

img

saitisik

ÖZEL MESAJ

merhaba sait bey ben istanbul güngörendeyim.anaçlarım sarı ve siyahdır.evet gerçekten hindi büyütmek çok zor çok nazikler ama elimden geldiği kadar en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. mavi hindi duymuştum ama daha önce hiç görmedim eger yeriniz müsaitse hem sizinle tanışmak hemde ziyaret edip görmek isterim.35 _40yumurtayı kaç hindiye yatırdınız.?benimde diğer dişim kuluçka olmuştu ama az yumurta var diye yatırmadım kaldırdım yeniden başladı allahın izniyle oda yakında yatar.biraz geç kaldı ama olsun hayırlısı diyelim. görüşmek dilegiyle

img

turkey

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bakın arkadaşlar hindi yavruları çıktıktan sonra ölmesini istemiyorsanız önce ayaklarını ispirtoya sokun sonra top karabiber alıp tek tek yutturun göreceksiniz yavrularınız saglıklı büyüyyecek ayrıca hindi yavrularına yüksek proteinli yem vermeniz lazım kolay gelsin bakın www.ozelavlak.com

img

suluncu

20 yıl 10 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sayın Turkey, Yerim Kumburgaz`da.Çarşamba,c.tesi,pazar oradayım.E5`e 200 mt. Beklerim. Tel 0532-7928605

img

saitisik

ÖZEL MESAJ

naçizane bende bir öneri yazmak istedim... ben köyde yaşıyorum. malumunuz hindi, tavuk vb içindeyim. ve doğal yollarla kuluçkada çıkarıyoruz. hindi civcivleri oldukça narin olduklarından annelerinin altında bırakmıyoruz. alıp bir kutu ve ısıtmak amaçlı lamba yakarak büyütüyoruz. tek yaptığımız yağda yumurtaya(pişmiş sahanda) civciv yemini karıp katıp veriyoruz.. sularına aspirin ve 1_2 damla LA(büyük ve küçük baş hayvanlar için kullanılır)katılırsa oldukça sağlıklı olduklarını göreceksiniz.. tabi en sağlıklısı veteriner hekime de danışmak. bunun dışında arka taraflarınıda arada kontrol ederseniz iyi olur. çünkü dışkıları kuruyup tıkanıyor ve buda inanın sorunlardan biri.. bunada direk yumuşatmak amaçlı sıvı yağ sürün... umarım bu dededen kalma fikirler işinize yarar.:) ben faydasını gördüm, sizlerle paylaştım... saygılar........

img

manken-m

21 yıl 5 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ