Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı
EVDE KÖPEK HAKSIZ YERE ŞİKAYET EDİLİRSE
merhaba tüm köpek severler, yaklaşık 1.5 ay önce ev kapımızın 3 kez zorlanmasından ve artık kızımızın evde yanlız kalamayacağını anladıktan sonra ev içinde beslemek üzere bir kurt köpeği sahibi olduk. Henüz 6 aylık ama şimdiden 28 kilo ve yetişkin görünümünde. Ev içerisinde asla havlamıyor (hatta aldığımızdan beri toplam 3 kez havladığına şahit olduk), sokakta kimseye saldırgan hareketler göstermiyor ama alt komşum maalesef kendi kişisel sorunlarından ötürü köpeğimizi havlıyor-gürültü yapıyor bahanesiyle şikayet ediyor. Kendimce konunun yasal tarafları ve olabileceklerle ilgili bir araştırma yaptım ama aranızda böyle birşey başına gelen, tecrübeli birileri varsa ve bize yol gösterme zahmetine girerse çok seviniriz. Sevgiler,
slm klpasha, aslında senin yazına daha önce yazmıştım ama o anda elektrikler kesildi ve yazdıklarımın hepsi gitti
sorununla ilgili biraz araştırma yaptım ve komşunun durduk yerde rahatsızlık vermeyen bir hayvan için bunu yapmaya hakkı olmadığını öğrendim. olay ayrıca bu kadar basit değil. bin tane kanun giriyor işin içine. bu arada seni nereye şikayet ediyor? yani karakola falan mı gidiyor??? bu onun hiçbir işine yaramaz. merak etme gülüyorlardır. yani kimse gelip karakoldan sizin köpeği alamaz. böyle bir dava açmak istiyorlarsa ayrıca bu bir ceza davası olmaz. rahatsızlıktan dolayı o hayvanın o yerde beslenmemesi için mahkemeden önlem alınmasını isteyebilirler ancak bunu da ispatlamaları gerekir. uzun iş yani. konu hakkında sana daha ayrıntılı bilgi verebilirim. istersen mailini ver sana bir kaç yazı göndereyim.
merhabalar aşağıda bulunan link te bütün ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.iyi günler. http://www.veterinerhekim.net/hsever/apartman.htm
Cevap veren ve destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Site ada yönetim kuruluna giderek olanları ve durumu anlattım. Karşımda beklediğimden çok daha makul insanları bulmak bizi rahatlattı, iş şimdilik durulmuş görünüyor ama birşey olması durumunda hazırlıksız yakalanmak istemiyorum. Memo önerin için teşekkür ederim, elinde daha fazla bilgi varsa gerçekten memnun olurum. Mail adresim [email protected] Umarım bu tür sorunlar kimsenin başına gelmez, Sevgiler,
klpasha sana once allah sabır versın dıorum cunku kopek sevmeyen yada bısekılde hıcbısey olmadıgı halde sıkayet ededn ınsanlar ne yazıkkı var ve bu durum bız kopekseverlerı cok korkutuo benımde yaklasık 1 hafta once basıma bole bısey geldı yan komsumuz hayvanımın ses cıkardıgını ve rahatsız oldugunu solemıs apartman gorevlısıne ısın ılgıncı apartmanda 9 tane kopek varken nıe benım kopegım?ve sessız kısım?yanı ınsanları anlamak gun gectıkce zorlasıo ve dunde kapıma geldı ınsanlara ıyı davrandıgın zaman olmuo onu solım bıtek sana cunku ııce haklı olduklarını sanıp uste cıkıolar bende bunu bıldıgımdn sert cıkıstım ve ortam duzeldı ama duzelene kadarkı surede neler cektıgımı ben bılırım kendımı ondan ayrılırken dusunup ona sarılıp aglıodum cok kotu bısey allah kımseye vermesın bı arkadasımız bı lınk atmıstı senın ıcın onu okuyup kendımı cok daha ıı hıssettım nolurdu sankı hıcbısey yapmayan bı hayvanın mutlulugunu dusunup bole seyler yapmasalar tum temennım bu umarım bırgun herkes hayvanları sever sevgılerle....
slm klpasha, sana dediğim yazıları gönderdim. bu arada yukarıda belirtilen link de çok iyi. orada bahsedilen veteriner tandan beyi de tanıyorum. kendisi benim kaplumbağaların veterineri olur. sitesi de burda: www.tanvet.com
o komsunu dovebilir miyim!!!!!!!!!!! ayy warya bir suru insan var booyle uyuz. bizim alt komsu dahada komik,kedim biraz meraklidir, balkondan saatlerce bakar etrafa. gecen gun alt komsum soyle diyor: `kedin gece bizim balkona dogru bakiyor, gozleri parliyor cocuklar korkuyor, rahatsiz oluyoruz,hem cocugumun tuy alerjisi var` artik yorum sizlere kalmis... klasha hic canini sikma,o komsuna deki 24 saat ses kaydedici bisey koysun evine, kopegin ne siklikta nasil sesle havladiginin kaniti olur boylece
Selam klpasha .... böle bir olay benimde başıma geldi... ben sitede oturuyorum ve köpekleri cok seviyorum bende cok sıkıntı cektim ama en sonunda ben kazandım... yakınlarında dernekler varsa onlardan yardım iste hiç olmadıysada fazla alttan alma komsunu ben öle yaptım alttan alınca kendini haklı görüp daha cok baskı yapıyolar... köpeğini genelde gözünün önünde tut çünkü zarar vermeye kalkanlar olabilir.... senden tek isteğim bu savaştan vaz geçme .... kendine iyi bak...
merhaba klpasha Bende sitede oturuyorum.Bizim sitedeki kişiler tam sorun.Hiç hayvan sevgileri yok.Sitenin arka bahçesinde birkaç kaz vardı.Onları bile kaldırdılar.Yok tüy döküyormuşta bilmemle de felan filan...Ondan sonra siteye yazı astılar.Sitenin bahçesinde hayvan beslenmesi yasaktır diye.Bende köpek aşırı seviyor ve almayı düşünüyordum.Evin içinde bakmayı düşündüm.Yine durduk yere sorun çıkarıp şikayet ederler diye almadım.Kimsenin başına gelmesin böyle olaylar.
merhaba o işgüzar komşun hiiiiiç bişey yapamaz böyle rahatsız hayvan düşmanı insanlar artık hadlerini bilmeli. senin köpeğinin ne sıklıkta ve nekadar yüksek sesle havladığını tespit ettirmesi gerek önce, yoksa dediğim gibi bişey yapamaz. sende havlamadığını söylüyorsun hiç çekinmene gerek yok bırak istediği yere şikayet etsin.