Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

bıldırcın yetiştirenler için önemli !!!

arkadaslar hobi amaçlı benden döllü yumurta alan bir çok arkadasıma we habi amaçlı bıldırcın bakan arkadaslara su tevsiyelere kulak vermesini rica ederim.profesyonel işletmelerde asağıda yazdıklarıma uyulmuyor çünkü onlar bu işin ticaretini yaptıklarından maliyeti yüksek oluyor.buda onların işine gelmiyor.fakat hobi amaçlı bıldırcın bakıyorsanız herseyin en iyisini yapmak daha iyi olur diye düsünüyorum.bunun için sizlere de su vitaminleri öneriyorum DEPOMİN-POLİSAMİN veteriner ilacı satan yerlerden temin edebilirsiniz.sirkeli su ve sarımsaklı su ufalanmıs yumurta kabuğu ve kum.bunları düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ederim.miktarlarını ve sürelerini iyi ayarlamanız da gerekmektedir.örneğin:1 aylık bir tablo içinde su sekilde werebilirsinz.örneğin:ayın 1 inde 5 litre suya 2 cay kasığı depomin konulup çalkalanıp iki gün boyunca içirilir.iki gün sonunda kalan vitaminli su varsa dökülür.ayın 3-4-5 ve 6 sında sadece çeşme suyu konulur.arıtılmış su kullanmayın çünkü çeşme suyunda klor ve kireç gibi hayvana gerekli minarellerde var.ayın 7 sinde 5 litre suya yarım çaybardağı sirke konulup karıştırılarak verilir.bağırsak parazitleri için en idealdir doğal antibiyotiktir.ayın 7 ve 8 zinde sirkeli su kaldıktan sonra 9 unda kalmışsa dökülür ve yerine 9.10.11.12.13 çeşme suyu verilir.14 ünde polisemin vitamini 5 litre suya 2 çay kaşığı konulup karıştırılır.yine 2 gün sonunda dökülür.16.17.18.19.20.21.bugünlerdede çeşme suyu verilir.ayın 22 günü akşamdan hazırlamk gerekli olan 1 baş sarımsağı bir diş demiyorum bir baş kuru sarımsağı kabuğu ile beraber doğrayıp 5 litre suda iyice calkalayıp 1 gün kaldıktan sonra kabuklarını ve tanelerini bir tülbent aracılığı ile süzüp.22 inci ve 23 üncü günlerde hayvanlara içirilir.2 gün sonunda tekrar dökülür.ve 24.25.26.27.28.29.30 çeşme suyu verilir.ayda 1 kezde evde kendi tükettiğiniz eş dost ve akrabalarınızın tükettiği yumurta kabuklarını atmamalarını rica ederek elde ettiğiniz yumurta kabuklarını iyice kurutup ve ufalayıp.içine yumurta kabuğu miktarı kadar inşaat kumu ve yumurta yemi koyup.1 gün boyunca verebilirsiniz. normaldede yemcilerinizden sürekli hayvanlarınıza vermeniz için toz yumurta yemi alın.bu şartlar oluştuğunda hayvanlarınızdaki değişimi gözle görür derecede fark ediceksiniz.yeni çıkan civcivlere ise ilk 1 hafta şekerli su verildikten sonra.6 haftalık olncaya kadar yemi toz hindi yemi ile et piliçleri için verilen süper yem denilen yemi ikisini karıştırarak verilmesi uygundur.1 hafta şekerli su verildikten sonra.2 haftanın başında 2 gün kalıcak şekilde ve yukarda belirttiğim miktarlarda depomin,hafta sonuna kadarda çeşme suyu.3 hafta başında da polisamin kullanınız yine aynı miktarlarda ve 2 gün kalıcak şekilde.4 hafta başında tekrar depomin 5 hafta polisamin.6 hafta depomin verilir artık bıldırcın yetişkinliğe erdiğinden en yukarda yazdğım tabloya göre hareket edilebilir. eğer hayvanınızda hastalık belirtileri varsa hastalıklardan dolayı ölümler artmışsa neoteramisin adlı antibiyotik vitamini öneririm.zorunlu kalmadukça kullanmamanızıda tavsiye ederim.unutmadan en iyi verimi toz yumurta yeminden alırsınız.kuluçka içinde son 15 inci gün yumurtalarınızı çıkıma almadan önce ılık suya 1 kez batırıp çıkarmanız yumurta çıkımındaki ölümleri allahında izniyle inşaallah durdurucaktır. bu arada döllü jumbo japon yumurta satışlarım devam etmektedir. bendekilerin adet fiyatı biraz yüksek ama daha önceden belirttiğim sebep ve gerekçelerden dolayıdır.adet 0.50 ykr dir. yerim tekirdağ malkara da. tel no 0543 307 12 60

img

because80

17 yıl 1 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım değerli bilgilerin için teşekkür ederim. çok güzel bir makale diyelim. ama bunu biraz daha derleyip toplarsan insanlar daha çok verim alacaklardır emin ol. bazı yerler tam anlaşılamıyor veya zor anlaşılıyor.

img

mustafa_sglm

17 yıl 6 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet anladım. bu arada anlaşılmayan yerler için soru sormak isteyen arkadaşlar bana buradan sorabilir.

img

because80

17 yıl 1 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler karışıklığa gelince bana karışık gelmedi gayet açıklayıcı ama yazı uzun ve punto küçük olunca okuyanın dikkati dağılabiliyo elinize sağlık

img

efe81

17 yıl 6 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ