Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

Red bellied Macaw

Merhaba arkadaşlar, Benim bir red bellied macaw ım( Mahsun) var, maalesef insanlardan çok uzak, fazlasıyla yabani.. Ne yaparsak yapalım bizleri kabullenmiyor tam anlamıyla.. Ekimden bu yana çığlıklarını kestik, elimizden yem yiyor, kafasını dallarla da olsa kaşıtıyor; ama yine de onu mutlu edemediğimize inanıyoruz doğasındaki kadar... Çünkü bu hayvanlar( özellikle macawlar) tek eşli olmalarıyla, sürekli sürülerinin içinde de olsa çiftiyle bulunmasıyla biliniyor. http://66.102.9.104/search?q=cache:-QyUPkLlj4MJ:www.parrotsinternational.org/Species_Pages/Red_Bellied_Macaw_photos_1.htm+Orthopsittaca+manilata&hl=tr http://www.ckcbirds.co.uk/Red%20Bellied%20Macaws.htm Bilmeyenler bu linklerden resimlerine ulaşabilir.. Ben de şimdi Mahsun a eş almak istiyorum, eğitim olarak fazla bir beklentim başından beri yoktu zaten. Aldığımda bağırsak enfeksiyonu vardı, biri büyük olmak üzere iki ameliyat atlattı, şuan çok şükür hiçbir sorunu kalmadı. Bize onun sağlıklı mutlu olması zaten yetiyor, o yüzden eş alınca bizden iyice kopmasını da göze aldık. Eğer böyle bir papağanı alıp eğitememiş ya da bir şekilde bakamamış olanlarınız varsa, ya da böyle sahiplerden haberi olanlarınız varsa, (Türkiye de fazla rağbet görmedikleri için fazla da satılmıyor), pet shoplarda göreniniz varsa, haber verirseniz çok mutlu olurum. Genellikle cüce macaw ya da military macawla karıştırılıyor( hatta Mahsun u aldığımız pet shop a amazon var mı diye sorduğumuzda "var; işte" diye Mahsun u göstermişlerdi:)) yok dedik bu macaw; amazon olamaz, o zaman da "yaa evet military macaw" denmişti... ) Biz Mahsunu 200 dolar a aldık, diğer macawlar uç fiyattalar( military, gökkuşağı, mavi vs.) ama yine de Türkiye ye en sık 1500- 2000 dolarlık bu büyük ırkları geliyor macawların maalesef.. Yine de Mahsun gibi bir tane denk gelir inşallah bir daha.. Mail: [email protected] Saygılarımla

sızın papganın aynısından emın onunde gordum.2 dukkanda da vardı bırısınde 1 yavru oburunde 2 tane yetıskın telefon numaraları su sefa pet shop 5111676,istanbul hayvanat magazaları 5118602 05322948774.yetıskın kuslar ıyı ve saglıklı gozukuyorlar

Çok teşekkür ederim duyarlılığınıza ve yardımınıza.. Hemen arayacağım Saygılarımla

bir sey degıl yardım edebıldıysem ne mutlu bana benımde bır jakom var.umarım kusunuz mutlu olur

rmetin bence bir yanlışın var 10 senedir hayvan bakıyorum sakın ona eş alma çünkü bu sayede eşiyle ilgilenip size çok azda olan ilgisini kaybettirecektir bence tabi bu gerekirse onu bir samimi arkadaşın gibi sev yani bu ne kadar sürerse arkadaş olduğunu ona hissettir bunu bütün hayvanlar hissedebilir bence o hayvan da hisseder madem yalnız arkadaşıda yoksa mecbur sizi kabullencektir bu bütün hayvanlar arasında olur genelde bu seni zorluya bilir ama hani bir laf vardır gülü seven dikenine katlanır buda öyle birşey eğer tavsiyelerime uyarsan nedemek istediğimi anlıycaksın

img

emre17

19 yıl 8 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ