Hepsievcil
 
 

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Su Kaplumbağam Yumurtladı Yardım - 2.sayfa

Arkadaşlar şimdiye kadar tropikal su kaplumbağalarının akvaryum ortamında yumurtladığını duymamıştım ama benim başıma geldi,yumurtayı suya bıraktı bende hemen aldım ve inşaat kumuna gömdüm ama ne derece döğrudur bilemiyorum , bu konuda bigisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..... Cem Altıata 532 652 90 11

img

funfu

18 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Telefonum 0 532 652 90 11 Ankara/ Çayyolu

img

funfu

18 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Golyad valla bende çıkacağından emin değilim ama sizin dediğiniz sebepten değil çünkü bunlar dişili erkekli 2 adet kaplumbağa vede gayet samimiler, fakat yumurta saklama ortamını yakalamamız çok zor benim istediğim bu ortamı yakalayacak pratik yöntemler...........

img

funfu

18 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ; Genelde su kaplumbağaları nisan ayının başından, mayıs ayının sonuna kadar çiftleşirler. Bu dönemde günlerin uzun olması ve güneş ışığının fazlalığı önemli rol oynamaktadır. Ultraviyole ışınlarının, kaplumbağaların yaşamlarındaki çiftleşme ve yumurtadan yavruların çıkması gibi fizyolojik olaylara etkisi oldukça fazladır. Dişiler çiftleştikten sonra spermi 4 yıl gibi süre ile saklayabilirler.

img

deepfıshıng48

18 yıl 9 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

funfu aklıma bir yöntem gedi ama biraz zahmetli..Kaplumbağanın yumurtasını bir kavanuzun içine koyduğun kumların arasına göm.Göm derken kavanozun 4-5cm derinliğine,kavanozun üstü açık kumlarla örtülü kalsın.Sonra bu kavanozu bir kovanın içine boyu oranında su koyarak yerleştir.Su kumlara değmesin.Kovayı devamlı güneş gören bir yere koy.Kovanın içine bir ısıtıcı monte et.Isıtıcının çalışmasını  ara koblo ile sağla.Sıcaklığını 30 dereceye ayarla anca kum 28 olur. Bence deneyerek yapabilirsin ayarlamasını.Su içinde olduğundan devamlı buharlaşma olacağı için gerekli nem ortamınıda sağlamış olacaksın.Suyu hergün tamamla.Bekleyip görelim ne dersin

img

deepfıshıng48

18 yıl 9 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yavru alabileceğine hiç inanmasamda müthiş bir heyecanla bende araştırma yaptım biraz.yabancı dil var senin heralde şu siteyi buldum.hem senin konu dahil olmakla birlikte bizim aylardır bi taraflarımızı yırtarak anlattıgımız butun bilgiler var.yabancı dil yoksa cevirip de yollayabilirim.

http://www.turtlecare.net/eggs.htm

ayrıca yabancı dili olanlarda anasayfa daki linklere goz atsınlar.olmayan bilgi yok.bu arada yabancı dil ingilizce.

kolay gelsin.

img

golyad

19 yıl 3 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam golyad , linkteki bilgileri özetle önemli gördüğün yerleri çeviripte yollarmısın..Tüm arkadaşlar bilgilenelim

img

deepfıshıng48

18 yıl 9 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yaa nasıl ya, iyi ki bir gün yoktum neler olmuş. hemen araştırmaya başlıyorum. ön bilgi, yumurtalar kuma ve 28 derecede tutulsun. yumurtaları sakın yerinden oynatma artık.

img

beppomomo

18 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

* eger kaplumbaga suya yumurta bıraktıysa ve siz yumurtayı birkaç saat içinde sudan almadıysanız muhtemelen yumurtalar ölüdür.bunun sebebi şudur ki;yumurtalar oksijenden mahrum kaldı ve ölür.

*eger dişi kaplumbağanız 2 yıldan fazladır bir erkek ile karşılaşmadıysa,muhtemelen yumurtalar dollenmemiştir.döllu yumurtalar genellikle yapışkan mukus ile çevrili olur.

1.Yumurtalar bırakıldıktan sonra çıkarın.YUMURTALARI TERS ÇEVİRMEYİN.(tepesini belirgin bir kalem ile ya da odun kömürü ile işaretleyebilirsiniz.)

2.nemlendirilmiş vermikulitte* kuluçkaya yatırın.vermikuliti bahçe merkezlerinden edinin.vermikulit içine küçük çöküntüler yapın ve yumurtayı nazikçe yerleştirin.eger yumurtalar birbirine yapışırsa onları ayırmayı deneyebilirsin,ama kolayca ayrılmıyorlarsa yumurtaları kendi haline bırakman daha iyi olacaktır.

Kuluçka için daha fazla bilgi(Bir Turtle HOMES uyesinden)

kek kabının altını nemli kağıt havlu ile döşe.yumurtaları kağıt havlu ile çevrele ve nem koşulunu büyüme periodunca sağla.benim için 12 saat doğal kuruma ve sonra el ile ıslatma iyiydi.Benim yumurtaları gozlemlemeye ulaşmamda her zaman için kolaylaştı.herhangibir şekil bozukluğu gordugum zaman dikatlice silip ve sudan geçirip yumrutayı YUKARI pozisyonda yerleştiriyordum.Benim yumurtalarım herzaman yarıküreninn üstü gercek beyaz ve aşağı yarısı beyaza bakan bir renkte.yumurtanın TEPESİni belirlemede kolaylık sağlıyor.Eğer yumurtaları fazla sularsanız yumurtalar süzülüp çekilmiş bir hal alabilir.

*bir tür mika,nem emebilme özelliği var.



buraya kadar yazanlar verdiğim linkten bire bir çeviriydi.
yumurtaların her zaman nemli olmasının ve 82 fahraneit derece de durmasını belirtiyor sitenin "breeding" yani çiftleşme ile ilgili diğer sayfalarındada.100 fahraneit ın üstünde yumurta öleceğinden bahsediyor.nemli olması gerektiğinden sık sık bahsediyor.çok dikkatlice nemlendirin diyor ve gerekirse spray şeklinde sıkın suyu diyor.75 fahraneit civarı bir sıcaklıkta kuluçka devresi uzun olur diyor.dereceye bağlı olmakla birlikte 60 ile 120 gun arasında yumurtadan çıkar yavru diyor.ve tekrar tekrar belirtiyor eger yumurta ters cevrildiyse ve suda birkaç saatten fazla kaldıysa yumurta ölüdür artık uraşmayın diyor.tabi daha birçok bilgi var artık geresi yabancı dili olanlar okur hatta okusunlar.bu konu fazla detay olmasına ragmen kaplumbagalarını dogru beslemek isteyenlerin bu siteden ogrenecek cok seyi var gerci sitedeki bilgilerin bir cogu forumda var orasıda ayrı konu.


son kez sunu belirteyim ilk defa birşeyi araştırıp yazıyorum foruma.sadece ceviri yaptım dogrudur yalnıştır bir yorum yapmıyorum.şimdiye kadar hep ve sadece tecrubelere gore yazıyordum.

kolay gelsin.

img

golyad

19 yıl 3 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm funfu, çok heyecanlandım valla... araştırmlarıma göre yumurtaların kuluçkası için şöyle bir öneri okudum: Yumurtaların bir tarafı işaretlenmeli ve bir daha çevrilmememildir. aksi takdirde yumurta akı, yavruyu ezebilir. kuluçka kabı olarak şeffek plastik bir kap kullanılabilir. 5 mm su ile duldurup, içinde inşaatlarda kullanılan ve izolasyon malzemesi olarak bilinen Vermicult denilen bir madde konulur yarısına kadar. yumurtalar tam değil, yarıya kadar bu karışımın içine yerleştirilir. kutunun/kabın içinde %98 nem oluşur. günde 1 kez kapağı açılarak havalandırılması sağlanır. kapakta biriken buğu yumurtaların üzerine gelmemelidir, çok ıslanırlarsa ölebilirler. bunun için kabın altına bir kibrik kutusu yerleştirilebilir ve buğunun kenarak akması sağlanabilir. kutu içi nemi %98-%100 olmalıdır. bazı kaplumbağalar bir defada bazıları 5-14 gün arayla yumurtlar. o yüzden belki başka yumurta da gelebilir dikkatli ol. KY su kaplumbağaları yavruları 90 günde çıkar, ancak 120 güne de varabilir. yumurtaların döllenmiş olup olmadığını anlamak için eline alıp, masa lambasına tut ve ışığa tut. içinde kırmızı damarları görürsen döllenmiş demektir. sonrada ortasında iyice koyulaşan ve büyüyen bir alan oluşacaktır. döllenmemiş yumurtalar aralıklı aralıklı açık alanlar ve bizim "sarısı" dediğimiz ancak kuru olan küçük bir alan gösterir. embriyo ölürse buna üzülme fazla, çünkü daha çok vitamin eksikliği gibi nedenlerden kaynaklıdır, yani koşullardan değil. kuluçka ısısı 28 derece olmalıdır. hadi bakalım kolay gelsin. başka bilgi bulursak hemen yazarız.

img

beppomomo

18 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

:)) golyad ben çeviri yaparken sen de aynısını yapıyormuşsun ve kaynak çok benzer. www.wasserschildkroete.de sitesinden. araştırmalarım devam ediyor.

img

beppomomo

18 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ