Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

sultan papağanı beslenme ve eğitim (yardım)

merhaba 4 gün önce bir sultan papağanı aldım. ele pek alışık değil fakat bugunden itibaren yemlikleri çıkarttım ve elle çekirdek( biz izmirliler çiğdem deriz:)) besliyorum. önce tereddüt etti fakat elimden yemeye başladı artık elimle verdiğim zaman alıyor ve sadece 1 günde bu kadar alışması beni şaşırttı. fakat kaç saatte bir beslemem lazım bilemiyorum bu konuda bilginiz varsa sevinirim. ayrıca daha fazla eğitmem için neler yapmalıyım deneyim sahibiyseniz fikirlerinizi ya da tecrübelerinizi bekliyorum..

img

bravemm

20 yıl 3 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ARTIK ONA YEM VERMEDEN ELİNE GELİYORSA BENCE YEM KABINI DOLDURUP KAFESİNE YERLEŞTİR.

img

tiger-dog

20 yıl 7 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hayır yem vermeden elime gelmiyor yem olmazsa elime saldırıyor, kafesinden dışarı çıkmıyor, maalesef yabani ama meraklı olduğu belli, herşeyden korkuyor. plastik bir tünekten bile korkuyor hatta yem kabını doğrultsam ondan bile korkuyor...anlamadım..

img

bravemm

ÖZEL MESAJ

Papağanın eve daha yeni geldiği için alışma sürecinde.Ona alışması için biraz zaman tanı.Tatlı sözler söyle.Zamanla alışıcaktır...

img

tiger-dog

ÖZEL MESAJ

ilgin için çok teşekkurler...ona alışması için zaman tanıyacağım ben 1 hafta yeterli sandım...teşekkur ederim

img

bravemm

ÖZEL MESAJ

Başka kafana takılan bir sorun olursa elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum.

img

tiger-dog

ÖZEL MESAJ

bu dönemde elinden geldiği kadarıyla ilgilenmeye çalış.ne kadar ilgilenirsen o kadar çabuk alışacaktır.

img

tiger-dog

ÖZEL MESAJ

ORTAMA ALIŞMASI İÇİN İLK GÜNLER KAFESDEN ÇIKARMASAYDIN DAHA İYİ OLURDU. Yazın hergün kışın ise 2 gündebir sularını değiştir. Fazla yalnız kalmasın. Günde 2 - 3 saat ilği onlara yeter. Islık çal konuş onunla. Şam fıstığını çok severler. Şam fıstığının tuzlu yerini ayıklayıp ver. Meyve de yerler. Üzüm, elma, portakal. Ama benim kuşalar meyveleri yemlikten yemiyor. Elinle veya azınla gagasına uzatacaksın. Yıkanmayı da çok sever bu kuşlar. Bir tane fıs fıs al ve ılık su ile DUŞ yaptır. Sana alışırsa onu terk etme çünkü o zaman deprasyona girer tüylerini yolar öbür dünyada da kafanı gagalar ha

img

serrdar

18 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ