Hepsievcil

Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

BESLENMESİ KONUSUNDA ACİL YARDIM

Arkadaşlar, yavru kediyi besleme konusunda yardım rica ediyorum. işyerimizin kapısının önündeki bir kedicik. sabah , öğlen, akşam veriyoruz(sabah: süt, öğlen: yaş mama, akşam: kaşar/sosis) ama bazı arkadaşlar çok veriyorsunuz diyor?? şimdi size sorlarım:)) - kaç öğün vermek lazım - süt zararlı diyorlar(bakteri açısından) - yaş mamaya alıştırmayın sonra ne yapar hayvan diyen oluyor ACİLEN YARDIMMMMM sevgiyle kalın

img

nil70

20 yıl 2 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba... gerçi benden daha eski ve tecrübeli kedi besleyen arkadaşlar var ama ben kendimce tavsiyelerimi/bilgilerimi ileteyim: öncelikle anne sütünden kesildikten sonra (2 ay) günde duruma göre 3 ya da dört öğün verebilirsin. zaten kediler genelde karınlarını doyurunca kaanı tabakta bırakıyorlar (eğer potansiyel obez bir kedi değilse:::))) 2 aylık üzerindeki kedilere bence pek süt verme... bağırsakları bozulabiir.... sulu yemek, püre vb verebiirsin.... bir de eğer durumun uygunsa piyasada her türlü günlük ihtiyacını karşılayacak yavru mamaları satılıyor. son sorun için: tabii ki hiçbir canlı alıştığı standartların altına düşmek istemez... buna yemek çeşitleri de dahil... ama allahtan kediler orman kanunlarına doğuştan uyum sAğlamaya nispeten daha eğilimliler.... zorda kaınca kısa sürede her türlü farklı yiyeceğe de alışabiir.... naçizane bence.... kolay gelsin.....

img

jales

20 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba yavru kediye süt veriyorsanız mutlaka suyla karıştırarak verin zira ishal olabilir süt iyi bir besin kemik gelişiminde yararlı olur.

img

meetjoeblack

20 yıl 4 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar şunu söylemeliyimki inek sütünün kediye köpeğe bir faydası yoktur özellikle kediler de ishal yapabilir.Sulandırma ise hiçbir işe yaramaz sütteki laktoz oranını değiştirmezsin.Yavru kediye en iyi konserve mama ama iyi kalita olma şartıyla.Bence en doğrusu bir veteriner hekime danışmanız en doğru bilgiyi o şekilde alırsınız.

img

elfamet

19 yıl 11 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

BENİMDE YAVRU KEDİM VAR.ANNESİ BIRAKIP GİTMİŞ SANA TAVSİYEM.SÜTÜ YUMURTA SARISIYLA KARIŞTI VE BİBERONLA VER.

img

aslı13

19 yıl 9 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ