Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

BILDIRCIN BAKIMI

merhaba arkadaşlar, evimin arka balkonundaki uygun alanda ufak çaplı bir bıldırcın kümesi kurmayı düşünüyorum. daha önce bıldırcın beslemediğim için birkaç sorum olacak. 1) kışın soğuk problem olur mu? kümese korunaklı bir bölüm yapmalı mıyım? 2) sadece yumurta ve hobi amaçlı olduğu için 5 bıldırcın almayı düşünüyorum. Üretim amacım olmadığına göre hepsini dişi almamda sakınca var mı yoksa 4 dişi 1 erkek daha mı doğru olur? 3) Yem olarak besleyici ama pek de sağlıklı olmayan civciv yeminden başka ne kullanabilirim? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

img

birdofprey

16 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardeş bıldırcınlar pek soğuğu sevmeyen hayvanlar. Uşak ta 7-8000 tane bıldırcını olan Firuzan amcamızın besihanesinde gördüm ki O kadar çok bıldırcın olmasına rağmen kışın kafeslerin üzerine perde çekerek içerideki sıcak havanın dışarıya kaçmasını engellemeye çalışıyor. Ayrıca benim makineden çıkarttığım yavrulardan çoğu su kabında ıslandığı için öldü. Yem konusunda civcivlere etlik yem veriyorum Büyüklere de yumurtalık yem veriyorum Şimdilik bir sorun yok. Kafeste yine de bir erkek bulunsun. Kafesi çok büyük yapma. Yüksekliği de en fazla 30 santim olsun. Çok zıplayan hayvanlardır. Kafes tabanını da hayvanların ayaklarına zarar vermeyecek ölçülerde tel taban ile yap. Bir santime bir santim olsun telin gözenekleri. Tel tabanlı kafes olursa hayvanların gübresi dışkısı telin gözeneklerinden aşağıya düşer. Böylelikle hem ayakları kirlenmemiş olur hem de gübre tavasını zaman zaman değiştirerek etrafa pis koku yaymasını önlemiş olursun. Direk rüzgar veya direk güneş gören alacak şekilde kafesi balkona yerleştirme.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hepsievcilcom çok güzel bir site