Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
İMDAAAAAAAAAAAAAAT!!!!
ben bundan iki gün önce sokaktan bir yavru kedi aldım(bir buçuk ay.onu veterinere götürdüm şu anda sağlıklı bi ev kedisi gibi tuvalete mamasına vs.alıştı ama onu nasıl tutacağımı,akşamları oyun istediği zaman ne yapmam gerektiğini ve okul başlayınca sekiz saat evde ne yapacağını temzliğini nasıl yapacağımı bilmiyorum bana yardım edin onun hep benim yanımda sağlıklı bi biçimde kalmasını istiyorum
kediler yalnizligi severler.. sen okuldayken zaten butun gun uyur o hic problem diil. yemegini koyarsin sabah cikmadan. onun disinda daha yavru oldugu icin oyun oynamak istiodur devamli. zamanin oldukca onun la oyna. petshoplarda kedi oyuncaklari satilio. en sevdikleri bir cubuga ipla baglanmis top.. onunla sonsuza dek oynayabilir.. aksamlari biraz onu kosturursan zaten yorulur ve uyur.. ya da en basitinden alimiinyum folyoyu burusturup minik bir top bile yapsan o kendi kendine oynar. sana minik kedinle mutluluklar dilerim: )
aynı problemi bende yaşadım daha önce okula gidince evde bana küserdi ilk hafta çok önemli onun için şimdiden başla biraz biraz alıştır özellikle karralı davranırsan daha iyi olur bence ona bit tane daha arkadaş bulmalısın başka bir kedi daha zahmetli olcak ama bu işe yarıyor
Çooooooook teşekkürler kedim luxora kedi oyuncağı almaya karar verdik annemle.zaten oyuna bayılıyo akşam da yordum onu biraz hemen uyudu.önerileriniz için yine çook teşkkür ederim!!!!!!!
bir de evde yanlız kalması gerekiyorsa biraz önlem almalısın. henüz çok yavru olduğunu anlıyorum ancak büyümeye başlayınca. 1.evin kapısını açabilir.
2.buzdolabının kapısını açabilir ve talan edebilir. evde açıkta yiyecek bırakmayın.
3. sana kızdığı zaman, mesela yanlız kaldığı için evi darmadağın edebilir.benimki kum torbasını bulmuş,bir ucunu dişleri ile delmiş. sonra da bütüüün evde dolaştırmış, yatakların üstüne kadar.
4. kumunun sürekli temiz olmasına gayret et. bunun için sana çakıl cinsini değil de toz şeklide olan kedi kumunu tavsiye ederim. hem daha ucuz hem de daha hijyenik. toz idrar ile temas edince katılaşıyor ve sadece o kısmı çıkarman yeterli. çakılda öyle olmuyor.
5. büyüdükçe uyuşuklaşacaktır zaten.
6. koltuklarınıza ya veda edin ya da şimdiden tırmalamaması için önlem alın. bunun için kedi ağaçları var. bu önlemleri daha çok yavru iken alırsanız hem ailen bir gün kapı dışarı etmez hem de sen rahat edersin.
kolay gelsin
kesinlike ikinci bir kediyi tavsiye ederim...... hem bütün gün evde yalnız kalmıyor ve hem de eve akşam geldiğinde enerjilerinin bir kısmını birbirleriyle boğuşarak attıkları için :::)))) sana fazla bulaşmıyorlar..... Yoksa akşam eve geldiğinde sürekli senden ilgi bekleyebilir..... her türlü küçük boy topla oynarar.... zıplayan lastik toplar da olabilir... hele bir de içinde çıngırak/zi vb oan ve yuvarlandıkça ses çıkaran topardan bulursan bayılır..... güle güle büyüt....