Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

bıldırcınlarda cinsiyett

merhabalar ben bıldırcınlarla ilgilenmeye yeni baslamis birisiyim ve cinsiyet tesbitinde yardıma ihtiacım var bıldırcın dişimi erkekmi bunu en belirgin en net şekilde nasıl anlayabilirim yardımlarınıza ihtiacım var bu yuzden 3erkek 1dişi ile ilgileniyorum normalin tam tersi yani saygılar..

img

marin

16 yıl 8 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardeş Erkek bıldırcınların boynunun altından bacaklarına doğru inen kahverengi tüyleri vardır. Dişi bıldırcınların bağrı ise erkekler gibi kahverengili değildir, çillidir. en kolay ayırt etme yöntemi budur. Bir de erkek bıldırcının götünü parmaklarının arasına alıp sıktırırsan, beyaz sperma ya benzer bir sıvı gelir. Ben sadece bu iki yöntemi biliyorum. Daha uzman arkadaşlar daha basit yöntem tarif ederlerse ben de bilgi sahibi olabilirim. unutma bir kümeste kavga varsa, orada sevilmeyen bir erkek var demektir. Hem diğer erkek hem de dişiler bir erkeğe saldırırlar ve gözünü çıkarıncaya kadar dideklerler. O yüzden kavga başlayınca ayırman lazım. Bir erkek 5 dişi ideal olur.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende arkadaşa boyun la ilgili yorumunda katılıyorum.boynunun altı sarı ise dişi kahverengi ise erkek tir.kolay gelsin...

img

fatihmehmet

16 yıl 9 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

acemi64 arkadaş, en basit ve hızlı yöntemi yazmış, bende fotoğraflarını ekleyeyimde tam olsun. link: http://rapidshare.com/files/137313846/bldrcn.zip.html rapidshare`den dosya nasıl indirilir? dosyayı indirmek için linki aç, free user yazan yere tıkla, 30 saniye kadar geri sayım yapar, sonra download`a tıklayınca dosya inmeye başlar

img

constellation

17 yıl 8 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yardımlarınız için çok saolun bilgilerinizden faydalanmak güzel oluyor çok teşekkür ederim

img

marin

16 yıl 8 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

rapidshare ile ugrasmayasınız diye arkadasın resimlerini buraya koydum yardımcı olur sanırım..ustteki erkek alttaki disi.

img

rozgen

18 yıl 1 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hepsievcilcom çok güzel bir site