Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
SLM ARKADAŞLAR BANA BILDIRCIN KAFESİ YAPIMINDA YADIMCI OLACAK VAR MI
slm arkadaşlar ben bursadan hakan ben hobi olarak bıldırcın ve keklik bakmak istiyorum bunların kafes yapımında bana yardım edecek veye bilgi verecek olan var mı
Merhaba, Önemli olan şu kardeş kafesin yüksekliği30-35 cm olacak eni40-50 cm olacak boyuda 100 cm ve altı 1*1 cm tel ızgara olacak altındada gübreler için gübre çekmecesi olacak amatör olarak az sayıda besliyorsan bu ölçüleri baz alarak biraz daha küçültüp tahtadan üç tarafı tel kaplı yapabilirsin yok profosyonel yapacaksan satan firmların ürettiklerini taklit etmeni öneririm. Kolay gelsin...
Selçuk beyin yazdıklarını dikkate almanı tavsiye ederim. Kafesin tabanının 1 x 1 cm. olmasını yazmış, daha geniş yaparsan hayvanların parmakları tele takılıp yaralanabilirler. Bir de kullanacağın telin kalınlığı da önemli. Özellikle taban ızgarasında ince tel kullanırsan bıldırcınların ayaklarının kesilme kopma tehlikesi ortaya çıkar. İnternetten ızgara telinin milimetrik çapı veriliyor. Yetiştirme kafesleri ile yumurtalık kafesleri birbirine çok benziyor tek fark, yumurtalık kafesler de arka taraftan ön tarafa doğru yumurtanın yuvarlanması için taban eğimli yapılmış.