Kuş Forumları > Papağanlar
papağanım için yardın edin lütfen!!!
bende kırmızı kuyruklu jako papağan var ve nedenini anlamadığım birşekilde kanat bölgedi hariç diğer bölgelerdeki tüm tüylerini yoluyor.tamamiyle dazlaklaştı diyebilirim.ilk aldığımda da aynen bu şekildeydi ama sonradan düzelmişti.şu anda kendini yolmuş durumda ve bunun nedenini bilemiyorum.bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varsa rica edecem.
SELAM ÖZGÜR KARDEŞ BU DURUMA DAHA BİLDİĞİM KADARIYLA KİMSE ÇARE BULAMADI NEDENİNİN STRES OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR SENİN YAPABİLECEĞİN ŞEYLERE GELİNCE ONUNLA DAHA FAZLA İLGİLENİN VE ÜZERİNE SU SPREYLEYİN VE BOL BOL ÇİĞ ÇEKİRDEK VERİN ŞU ANDA YAPABİLECEĞİN BUNDAN BAŞKA BİRŞEY AKLIMA GELMİYOR. TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN. SELAMLAR SAYGILAR, RECEP BABACAN/KAYSERİ
Selam, Şu anda periodik tüy dökme dönemi olabilir. Bence kendi haline bırak ve sakın üzerine gitme. Yani sakı birtakım şeyleri ona zorla yaptırtmaya kalkma. Milko
verdiğiniz bilgilerden ötürü çok teşekkür ediyorum.dediklerinizi uygulamaya calışacağım
veterınerlere sor tuy dokumu ıcın bır ılac vardı onu mutlaka al etkılı oldugunu duymustum
kanat kısımlarının altında özellikle sıcak havalarda üreyen kuş parazitleri veya pireler de bu tarz bir şeye sebebiyet verebilir. bunun için spreyler var. Kullanmanı öneririm bir de kafes içini ve yiyecek kaplarını iyi bir şekilde temizle.. hayvan da kendini rahat hissetmesi lazım. bir de öyle dönemlerde sosyetik gıdalar vermeni öneririm. yani hayvanın çok hoşuna giden meyve sebze karışımları gibi.. kum olayını da sakın unutmayın.