Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

Bıldırcın agresif davranışları hakkında

Arkadaşlar hobi olarak 30 tane bıldırcın yetiştiriyorum. 4 katlı bir kafeste yapıyorum. Dikkatimi çekti, en üstteki kafeste bir tane bıldırcın önüne gelen bıldırcına saldırıyor. Topal olmasına rağmen öbürküleri kovalıyor. Yakalayıp gagasının ucundan makasla biraz aldım. Bir müddet sakinleşti. Akşamüzeri baktım ki hala diğerlerine saldırıyor. Bu bıldırcını sakinleştirmek için ne yapmam gerekiyor. Ayrıca bu bıldırcınların üç beş tanesinin ayakları tam bileklerinin olduğu bölümden ayağına doğru şiş. Bu şişlik acaba kafesin gözeneklerine ayakları takıldığı için mi oluşmuştur yoksa benim bilmediğim başkaca bir hastalığı olabilir mi? Bu şişliği indirmek için herhangi bir ilaç kullanmalı mıyım? Teşekkürler

img

acemi64

17 yıl 10 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Kafesinizin eni boyu ve yüksekliği önemli yükseklik 30-35 cm geçmemeli, Bıldırcınlar arasında istenmeyen erkekler olur zaman zaman fakat sizin söylediğiniz sanırım erkek bir bıldırcın çiftleşmeye çalışıyor siz kavga ediyor sanıyorsunuz.Ayakları yara olan bıldırcınlara gelince sanırım gübre ile temas ediyorlar kümes tabanını kontrol edin eğer tel ızgara kullnıyorsanız tıkanmış veya birikmiş gübre vardır gübrenin asidi ayaklarına zarar verir ızgara kullanmıyorsanızda ızgara kullanın.Birde 30 bıldırcın için dört katlı kafesi anlamdım kaçar kaçar yerleştirdiniz.Saygılarımla...

img

selcukalper

17 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selçuk kardeş öncelikle teşekkür ederim. Aggresif davranan ve diğer bıldırcınlara saldıran da dişi. Yani istenmeyen erkek hadisesi değil. Dişi bıldırcın terör estiriyor. Kafesin tabanı tel ancak yine de deliklerde tıkanıklık olup olmadığı konusuna bi bakayım. en alttaki kat boş. öbür katlarda ise 11-12-7 bıldırcın var. Bizim Uşak ta bıldırcın yumurtası pek gitmiyor. Aslında ben de isterdim daha fazla bıldırcın ve daha fazla yumurta ama pazar oluşmadı henüz.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Kanibalizm denilen gagalama bıldırcınlarda sık rastlanan bir olaydır özellikle 21 günden sonra bir araya getirilen bıldırcınlarda çok görülür çözümü gagkesimi kafese onları oyalayacak kuru ot asılması ve ortamdaki ışığın azaltılmasıdır.Kolaygelsin. Saygılarımla...

img

selcukalper

17 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim bıldırcınlarımda da aynı sorun var. Gaga kesimi ile ilgili bilgi verirseniz sevininirim nereden ve ne kadar kesmemiz gerekir?

img

scapula59

16 yıl 1 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selamun Aleyküm Arkadaşlar ilk Defa bıldırcın beslicem altı tane Bıldırcın aldım 20 gün geçti tabi bunlar 20 gün içinde hiç kavga etmediŞimdi birbirlerini yiyorlar bir tane erkek var bütün hepsini kovalıyor diyer dişilere değilde bitane dişiyle çiftleşmek istiyor galiba 3 erkek 3 dişi var erkek sayısı fazla diyeceksiniz 4 tane daha dişi alsam aralarına bölme yapım yanlarına koysam 10 gün beklesem birbirlerine alışırlarmı kümesim baya geniş

img

Recinho

5 yıl 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ