Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

UFAK ÇAPLI YUMURTA ÜRETİMİ İÇİN

değerli arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katıldığım için mutluyum bunu belirtmek istedim. Ben ufak çaplı bir yumurta üretim işine girmek istiyorum. Bu konuda tecrübeli olanlardan tavsiye isteyeceğim. Neler yapmalıyım hangi cins tavuk beslemeliyim ve daha önemlisi kaliteyi bozmadan yumurta verimini nasıl artırabilirim.

img

amatör69

16 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar yumurta için tavuk besleyecek iseniz kesinlikle ligorin besleyin

img

mesut_e

17 yıl 9 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

üstad ilginize teşekkür ederim ancak ne kadar aradı isem ligorin bulamadım

img

amatör69

ÖZEL MESAJ

Elinde ligorin tavuk olup satmak takas etmek isteyen arkadaş olursa görüşebiliriz.

img

mogli

18 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hayırlı olsun....benim önerim önce yerin hakında bilgi vermen daha sağlıklı bilgi verebiliriz.saygılar

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kümesim kırsal bir alanda bulunmakla beraber ikibölümden oluşmakta kapalı olan bölüm altı toprak olup genişlik 2m uzunluk 3m yükseklik 1,80 cm. ayrıca açık alanı yine tabanı toprak olmakla beraber her tarafı telle kaplı genişlik 2m yükseklik 1,50 cm uzunluk ise 10 m. dir. kümesimi her yönden açık yada kapalı genişletme imkanım var. bu cihette tavsiyelerinize uyarım.

img

amatör69

ÖZEL MESAJ

bu arada ligorün melezi tavuklardan da iyi verim alınıyor, ligorin gen olarak baskın bir ırk, benim de su anda elimde çok az ligorin var ama ilkbaharda çoğaltmeyı düşünüyorum istanbul içi olanlara ilkbahar da yardımcı olabilirim.birde çok yumurta için hayvanların kapalı değil de sürekli dolaşması lazım ,aksi takdirde özel yemlerle beslemeniz gerekiyor.

img

mesut_e

17 yıl 9 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yumurta verimini artırmak için aminoasit ve vitamin takviyesinden fayda görebilirsin.almak istersen bu adresteyim: [email protected]

img

toro

18 yıl 1 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ