Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
KUŞLARDA PROBİYOTİK KULLANIMI HAKKINDA
PROBİYOTİKLER Probiyotik grubuna laktik asit bakterilerinin yanında maya,endüstriyel fermantasyon yan ürünleri,enzimler ve doğal sindiriciler dahildir.Probiyotiklerin bir diğer kullanma amacıda stres olgularını azaltmaktır.Probiyotik yem katkı maddeleri sindirim sisteminin normal faaliyete geçmesi ve iştahın artırlmasında etkilidir Bacillus subtilis,Streptococcus species ve Aspergillus species´inbaşta olduğu 40 kadar mikroorganizma pek çok ülkede güvenli olarak bilinmekte ve hayvan yemlerine katılmasına müsaade edilmektedir.Bu gruptaki mikroorganizmalar midedeki asit ortamdan etkilenmeden bağırsağa geçebilme özelliğini taşımalıdır.Probiyotik bakteriler bağırsakğa yerleşebilmek için patojen(hastalık yapıcı) mikroorganizmalar ile yarışır.Probiyotik bakteriler bağırsakta antimikrobiyel maddeler üretirler ve bu çoğunlukla laktik asitlerdir.Laktik asit bağırsak PH ını azaltır ve patojen mikroorganizmaların üreyebilmesini imkansızlaştırır. KANATLI BAĞIRSAK FLORASI VE PROBİYOTİKLER Kanatlılarda bağırsak mikroflorasının %90´ ını laktik asit üreten bakteriler (laktobacilluslar) ile fusobacterium türleri oluşturur. Geriye kalan %10´ unu ise E.coli Enterocccus,Clostridium,Staphylococcus,Blostomyces,Pseudomanas ve Proteus türü mikroorganizmalar meydana getirir.Normal bağırsak mikroflorasında 400 türden fazla mikroorganizma bulunmaktadır ve bağırsaklarda 10''''14 adet mikroorganizma bulunmaktadır. Sağlıklı hayvanların bağırsak kanalında mikroorganizmalar sabit ve denge içinde bulunur.Besin maddelerinin sindirim ve emilimine yardım ederek , bulaşıcı hastalıklara karşı vucudun direncini artırırlar.Ancak stres ve hastalık durumlarında mikrobiyel denge bozulmaktadır. Besin maddesi yetersizlikleri ve dengesizlikleri ,susuzluk,olumsuz çevresel etmenler(düşük ve yüksek ısı, nem, amonyak fazlalığı, birim alanda fazla hayvan bulunması gibi)gerekli temizlik şartlarının sağlanamaması, taşıma, hastalıklar, antibiyotik tedavileri, aşılamalar, kanatlı lar için başlıca stres faktörleridir. Stres altında bulunan hayvanlarda sindirim hareketleri düzensiz hale gelir ve sindirim kanalındaki salgılar azalır.Stres etkisiyle kortikosteroid hormon salgısının artmasının sonucu olarak müsin (gikoz ve protein tabiatında sümüksel madde) maddesinin salgılanması da önemli ölçüde düşer.Bu durumda normal koşullarda hayvanda hastalık oluşturma yeteneği olmayan potansiyel hastalık yapıcı mikroorganizmalar(E.coli, Staphylococlar,corynobacteriumlar vs. gibi) ile normal bağırsak mikroflorası arasındaki denge bozulur. Potansiyel patojenik mikroorganizmalar hızla çoğalıp hedef hücreler için yarışmaya girerler. Kalın bağırsaklarda ve ince bağırsağın son bölümlerinde yerleşebilen potansiyel patojen mikroorganizmalar ince bağırsak epitel hücrelerine yerleşmeye başlarlar. Sonuçta metabolik yetersizlik oluşarak yemden yararlanma düşer ve hayvanın performansı olumsuz yönde etkilenir.Probyotiklerin yem ve su ile verilmesi sonucunda ise bağırsaktaki yararlı mikroorganizma sayısı artarken,potansiyel patojen mikroorganizma sayısı azalır.Bağırsak mikroflora dengesi yeniden kurularak hayvanın verim düzeyinde artış gözlenir A.Ü. Yemler ve Yem Hijyeni kitabından alıntıdır
slm.anladığıma göre vet.siniz.ne zaman sizinle ilgili bir başlık görsem bi takım ilaç isimleri ve ardından da bulabileceğiniz dediğiniz mail adresiniz çıkıyor karşımıza.arkadaslarımız onca sorun ile uğraşıp cevap bulabilmek için forma yazıyorlar farkındaysanız.ancak siz neden bu sorun lara cevap vermiyorsunuz merak ediyorum.sadece vitamin,antibiyotik vs.kitap pasteleriyle ve altına mail adresi yazarak bu kadar ticari bi anlam içinde olmanız ve bu siteyi bu şekilde bir rant için kullanmanızı anlamıyorum.madem vet.isen yardımcı olmak için yazmayı neden denemiyorsunuz.sonra da bunca kuş sever vet.lerden yaka silkiyor silker tabiii....
Sayın Erhan70 foruma katıldığınız günden beri bana ve ürünlerime karşı takındığınız olumsuz tavırlara bir anlam verebilmiş değilim benim ilanım vede bazı yazılarımda mail adresim veriyorum Buradan benim yardımcı olmamı isteyenler, biraz forumda gezinip sorunlarına çözüm arayan insanlar mail yada telefon yoluyla benimle iletişime geçiyorlar o yönde hiç bir merak etmeyin haa bazı dönemlerdeişlerimin yoğunluğu nedeniyle mailleri biraz geciktirebiliyorum. Bunun dışında bana mail yada telefonla gelen sorunların tamamamını elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum. Sizin buradan zorlayıcı bir tavırla foruma yazı yazmamızı istemeniz, karşınızdaki kişiyi aşağılar derecesinde bir üslupta sözler sarfetmeniz sonderece çirkin bir davranıştır.Forumda ona buna laf atıp sansasyon yaratıp buradan kendinize prim yaptırmak istiyorsanız bu tatışmalarınızı gidin başka insanlarla yapın Tamam sizin kadar forumlara katılmıyorum Hatta zaman zaman ilan güncelleme dışında hiçbir şey yapmıyorum.Bunu şahsiyetim adına ticari rant peşinde koşan bir insan şeklinde yorumlayamazsınız Yukarıda değindiğim gibi cepten yada mailden bana ulaşan insanlara elimden geldiğince bilgim ve tecrübelerim nisbetince yardımcı olmaya çalışıyorum Sizin bundan nereden haberiniz olacak Lütfen insanları eleştirirken lütfen daha dikkatli ,doğru bir şekilde ve insanları incitmeden yapalım Benim işim yurtdışından devamlı çeşitli malzemeler getirip bunu iç pazarda pazarlamak değil Bu olsaydı her ay yada 2-3 ayda bir içpazarın ihtiyacı doğrultusunda mal ithal eder foruma yeni yeni malzeme reklamları yapardım.Ben öncelikle bir üreticiyim Bu malzemeleride şu anda üretimini yaptığım ve ilerde nasip olursa yapacağım hayvanların üretimi için gettidiğm ürünlerin bu hayvanlarla ilgilenen insanların beslemeye bağlı problemlere karşı bir nebze rahatlatmaktır Foruma sık yazı yazmamamın sebeplerinden biri hayvanseverlerin şikayetlerinin, infeksiyöz ve paraziter etkenlerinneden neden olduğu hastalıklar dışında (bu konuda ezbere birşey söylememiz imkansız labaratuvarda kan ve dışkı muayenesi gerekiyor) sorunların tabanında hayvanların beslenmesine yönelik problemler yatıyor.Bu hayvanların besinsel ihtiyacları kabaca (karbonhidrat + yağ+ protein +vitamin+ mineral +bir miktar grid taşıdır)kimi dönemlerde canlı bunun eksikliğinde eksik maddeleri bir süre kendi depo rezervleri ölçüsünde metabolizmasından sentezleyebiliyor ama olumsuz koşullar devam ettiği durumda hayvanda yumurtlayamama, zamansız tüye girme tüyden normalden uzun sürede çıkma , çevreye ilgisizlik , hayvanın hastalıklara karşı duyarlılaşması, sindirilmemiş yem çıkarma , ishal vs gibi sorunlarla karşılaşıyor . Bu dönemde hayvanların dışardan uygulanması gereken ve üreticiyi ve hayvan severi çok uğraştıran en önemli sorun hayvanların ihtiyaçları doğrultusunda vitaminler ve vücut elektrolit düzeyinin ayarlanmasıdır Bu komplikasyonun önüne bir an önce geçebilmek ve kaybolan depo rezervleri bir an önce yerine koymak için hayvanın biran önce besin değerliliği yüksek yapısında yeterli enerji, protein, vitamin ve vücutelektrolit dengesinin bir an önce yerine konulması gerekiyor Bunu önereceğim insanların kendi getirdiği ürünün ticaretini yapmak için insanlara yardım ediyor şeklinde olayın algılanmasını istemememdir.Şimdi haklı olarak soracaksınız üstü kapalı vitamin vs dersin olur biter ama olay o şekilde değil isterseniz bir örnek vererek açıklayım bu hayvanlardaki beslenmeye bağlı tüylenme,teleklerde dayanıksızlık,rengin matlaşmasının tüyproblemlerinin en büyük nedenlerinden birisi B-5 ve B-9 Vitamini eksikliğidir.Ama aynı etkilere bu hayvanlardaki kükürt,çinko ve bakır eksikliğide neden olabiliyor hayvana vitamin önerdiğimizde bu vitaminlerin eksikliğini gider ama mineral ihtiyacından kaynaklanan bir durumda ise sorun devam eder Belki bu durum size abartılı geliyor ama ben bunu arkadaşımın mineral eksikliğinin yanı sıra güneş göstermeden üretim yapmaya çalıştığı hayvanlarında gözlemledim Burada amacım yazımın ardından reklam yapmak değil hayvanların beslenmesinde daha titiz davranmak eğer bu hayvanlarda uğraşılıyorsa ÖNCELİKLE yemdeki çeşitlili sağlamak mama vermeyi ihmal etmemek hergün değişik meyve veya sebzelerle vitamin mineral ihtiyacının bu şekilde sağlamak Bunun sağlanamadığı durumlarda alternatif çözümlere hayvanın ihtiyacı doğrultusunda yer vermektir Çünkü bu hayvanlar hastalandığında iyileştirmek diğer hayvanlara göre biraz daha zor Bu yazıyı okuyan bazı kişiler hadi ordan şu zamana kadar vitamin vs vermedikte ne oldu hem şakır şakır yavru alıyorum hemde çok sağlıklı hayvanlarım var Yemde hayvanların besinsel ihtiyaçları karşılanıyorsa yiyeceklerde tazelik ve çeşitlilik sağlanıyorsa benim o kişiye zaten sözüm yok Benim burda sözüm tek yeme ve suyla hayvanlarınI kafese kapatarak hayvanların bütün ihtiyacını giderdim diyen bilhassa şu günlerde insanların tatil telaşında olduğu ,hayvanı mecburiyetten konuya komşuya bıraktığı gereken özenin gösterilmediği şu günlerde daha dikkatli olunması yolunda dilimin döndüğünce yol göstermektir Sayın Erhan 70 genede tartışmak olumlu olumsuz her türlü eleştiride bulunmak istiyorsanız karşınızdakini inctmeyecek, bir üslupta belli saygı ve hoşgörü çerçevesinde her türlü yazınıza aynı saygı ve hoşgörü çerçevesinde elimden gelen her türlü yardım vehizmette bilgim ve tecrübelerim doğrultusun yardımcı olurum İyi günler dilerim [email protected] Koray Konak
Sayın Erhan70 foruma katıldığınız günden beri bana ve ürünlerime karşı takındığınız olumsuz tavırlara bir anlam verebilmiş değilim benim ilanım vede bazı yazılarımda mail adresim veriyorum Buradan benim yardımcı olmamı isteyenler, biraz forumda gezinip sorunlarına çözüm arayan insanlar mail yada telefon yoluyla benimle iletişime geçiyorlar o yönde hiç bir merak etmeyin haa bazı dönemlerdeişlerimin yoğunluğu nedeniyle mailleri biraz geciktirebiliyorum. Bunun dışında bana mail yada telefonla gelen sorunların tamamamını elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum. Sizin buradan zorlayıcı bir tavırla foruma yazı yazmamızı istemeniz, karşınızdaki kişiyi aşağılar derecesinde bir üslupta sözler sarfetmeniz sonderece çirkin bir davranıştır.Forumda ona buna laf atıp sansasyon yaratıp buradan kendinize prim yaptırmak istiyorsanız bu tatışmalarınızı gidin başka insanlarla yapın Tamam sizin kadar forumlara katılmıyorum Hatta zaman zaman ilan güncelleme dışında hiçbir şey yapmıyorum.Bunu şahsiyetim adına ticari rant peşinde koşan bir insan şeklinde yorumlayamazsınız Yukarıda değindiğim gibi cepten yada mailden bana ulaşan insanlara elimden geldiğince bilgim ve tecrübelerim nisbetince yardımcı olmaya çalışıyorum Sizin bundan nereden haberiniz olacak Lütfen insanları eleştirirken lütfen daha dikkatli ,doğru bir şekilde ve insanları incitmeden yapalım Benim işim yurtdışından devamlı çeşitli malzemeler getirip bunu iç pazarda pazarlamak değil Bu olsaydı her ay yada 2-3 ayda bir içpazarın ihtiyacı doğrultusunda mal ithal eder foruma yeni yeni malzeme reklamları yapardım.Ben öncelikle bir üreticiyim Bu malzemeleride şu anda üretimini yaptığım ve ilerde nasip olursa yapacağım hayvanların üretimi için gettidiğm ürünlerin bu hayvanlarla ilgilenen insanların beslemeye bağlı problemlere karşı bir nebze rahatlatmaktır Foruma sık yazı yazmamamın sebeplerinden biri hayvanseverlerin şikayetlerinin, infeksiyöz ve paraziter etkenlerinneden neden olduğu hastalıklar dışında (bu konuda ezbere birşey söylememiz imkansız labaratuvarda kan ve dışkı muayenesi gerekiyor) sorunların tabanında hayvanların beslenmesine yönelik problemler yatıyor.Bu hayvanların besinsel ihtiyacları kabaca (karbonhidrat + yağ+ protein +vitamin+ mineral +bir miktar grid taşıdır)kimi dönemlerde canlı bunun eksikliğinde eksik maddeleri bir süre kendi depo rezervleri ölçüsünde metabolizmasından sentezleyebiliyor ama olumsuz koşullar devam ettiği durumda hayvanda yumurtlayamama, zamansız tüye girme tüyden normalden uzun sürede çıkma , çevreye ilgisizlik , hayvanın hastalıklara karşı duyarlılaşması, sindirilmemiş yem çıkarma , ishal vs gibi sorunlarla karşılaşıyor . Bu dönemde hayvanların dışardan uygulanması gereken ve üreticiyi ve hayvan severi çok uğraştıran en önemli sorun hayvanların ihtiyaçları doğrultusunda vitaminler ve vücut elektrolit düzeyinin ayarlanmasıdır Bu komplikasyonun önüne bir an önce geçebilmek ve kaybolan depo rezervleri bir an önce yerine koymak için hayvanın biran önce besin değerliliği yüksek yapısında yeterli enerji, protein, vitamin ve vücutelektrolit dengesinin bir an önce yerine konulması gerekiyor Bunu önereceğim insanların kendi getirdiği ürünün ticaretini yapmak için insanlara yardım ediyor şeklinde olayın algılanmasını istemememdir.Şimdi haklı olarak soracaksınız üstü kapalı vitamin vs dersin olur biter ama olay o şekilde değil isterseniz bir örnek vererek açıklayım bu hayvanlardaki beslenmeye bağlı tüylenme,teleklerde dayanıksızlık,rengin matlaşmasının tüyproblemlerinin en büyük nedenlerinden birisi B-5 ve B-9 Vitamini eksikliğidir.Ama aynı etkilere bu hayvanlardaki kükürt,çinko ve bakır eksikliğide neden olabiliyor hayvana vitamin önerdiğimizde bu vitaminlerin eksikliğini gider ama mineral ihtiyacından kaynaklanan bir durumda ise sorun devam eder Belki bu durum size abartılı geliyor ama ben bunu arkadaşımın mineral eksikliğinin yanı sıra güneş göstermeden üretim yapmaya çalıştığı hayvanlarında gözlemledim Burada amacım yazımın ardından reklam yapmak değil hayvanların beslenmesinde daha titiz davranmak eğer bu hayvanlarda uğraşılıyorsa ÖNCELİKLE yemdeki çeşitlili sağlamak mama vermeyi ihmal etmemek hergün değişik meyve veya sebzelerle vitamin mineral ihtiyacının bu şekilde sağlamak Bunun sağlanamadığı durumlarda alternatif çözümlere hayvanın ihtiyacı doğrultusunda yer vermektir Çünkü bu hayvanlar hastalandığında iyileştirmek diğer hayvanlara göre biraz daha zor Bu yazıyı okuyan bazı kişiler hadi ordan şu zamana kadar vitamin vs vermedikte ne oldu hem şakır şakır yavru alıyorum hemde çok sağlıklı hayvanlarım var Yemde hayvanların besinsel ihtiyaçları karşılanıyorsa yiyeceklerde tazelik ve çeşitlilik sağlanıyorsa benim o kişiye zaten sözüm yok Benim burda sözüm tek yeme ve suyla hayvanlarınI kafese kapatarak hayvanların bütün ihtiyacını giderdim diyen bilhassa şu günlerde insanların tatil telaşında olduğu ,hayvanı mecburiyetten konuya komşuya bıraktığı gereken özenin gösterilmediği şu günlerde daha dikkatli olunması yolunda dilimin döndüğünce yol göstermektir Sayın Erhan 70 genede tartışmak olumlu olumsuz her türlü eleştiride bulunmak istiyorsanız karşınızdakini inctmeyecek, bir üslupta belli saygı ve hoşgörü çerçevesinde her türlü yazınıza aynı saygı ve hoşgörü çerçevesinde elimden gelen her türlü yardım vehizmette bilgim ve tecrübelerim doğrultusun yardımcı olurum İyi günler dilerim [email protected] Koray Konak
slm.evet sorunda bu zaten.eger herkes kendi özel adreslerinden yanıt yada soru trafiği yaşayacaksa burdaki formların pek bir anlamı kalmıyor o halde değil mi?sizden sık katılmanızı istemek zaten haksızlık olur daha doğrusu herkes için bu böyle.ancak yardımm diye başlık atıp gercekten acil yardıma ihtiyacı olan çok form geçti ve sizden bir yazı görememek bence yazdıklarınızla çelişkili..ayrıca sansasyon vs.ihtiyacım olacak bir meslek yada benzeri bir ürün satışı hatta en ufak bir kafes aksesuarı bile pazarlayacak ve ihtiyac duyacak durumda hiç olmadım.benimle özelden irtibat kuran ve kuş satmamı isteyen arkadaslara da cevabım çoğunlukla hayır oldu.bu gönül işidir benim anlaştığım yerler zaten bana yılardır yetmekte.laf atmakla tarif ettiğiniz konulara gelirsek te yanlışa evet demek bence doğru olmaz.ama ben veterinerim diye ortaya çıkıyorsan ilaç vs. satıyorsan yardım etmekte zorlanıyorsan ,geriye tek şık kalıyor,tamamen duygusal...Paste ettiğiniz yazılar zaten kitaplarda bulunmakta.bence biraz daha samimi olmakta fayda var,çünkü formdaki arkadaslarımız gerçekten tıbba saygılılar ve verdikleri yanıtların sonunda mutlaka veterinere gidilmesini ekliyorlar,ancak sizden ses yok biraz daha yardımcı olmaya çalışsanız gereksiz tartışmalara bilginizle yant verseniz inann bende çok memnun olurum,bu arada laf aramızda,vet.arkadaslar bu siteye kuşlar hk.daha çok bilgi vermek için değil almak için giriyorlarmış,
merhaba koray bey daha önce size mail atmıştım, kuşumda mantar olduğunu söylemiştim, alcohol-iode sürmeye devam ediyorum. kuşumu götürdüğüm veteriner hekim 1ay kadar devam et, hemen iyileşmez dedi.hala sürüyorum.3-4 gün sonra tatile çıkıyoruz. kuşumu da yanımda götüreceğim.yani tedavisine ara vermeycğm. soracağım şey şu: alcohol-iode nin bir zararı olur mu?şimdiden teşekkürler. [email protected] [email protected] __________ ayrıca, burada yurtdışından getirdiğiniz vitaminlerden bahsetmeniz gayet doğal.buna karşı çıkan arkadaşlara bir sözüm var; veteriner hekimler kliniklerini açarlar, sonra akşama kadar birinin gelmesini beklerler.üstelik çoğu da muayene ücreti almaz.sadece ilaç parası alır.doğal olarak para kazanabilmek için yurtdışından filan kaliteli vitaminler,ilaçlar getirtirler sonra da bunları satarak para kazanırlar.yani burada ürünlerinin reklamını yapmasa nasıl para kazanacak bilmiyorum. konu hayvan sağlığı olunca tabiki bizler de herşeyin en iyisini almaya çalışıyoruz öyle değil mi?
süpervite fort