Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
muhabbet eşleşmesi
10 mtkare lik bi odada salma olarak yapığım üretim hanem şu şekilde dizayna edilmiştir.duvarlara çakılı 36 yuva var. 32 erkek 16 dişi muhabbetim var.yaklaşık 2 aydır bu şekilde üretmeye çalışıyorum.dişiler yumurta yapiyor ama sürekli yumurtaları atıyor.bu işide yeni başaladığım için dişi ve erkek oranının nasıl olması gerektiğini bilmiyorum.herkes bi değilşik söylüyor.doğru olanı nedir.bana yardımcı olursanız sevinirim.saygılar.email adresimede yazabilirsiniz:email:[email protected]
erkek kuşların çokfazla bence 10 tane daha dişi kuş alabilirsin yuvalara talaş koymayı ve kuşların kalsiyum ihtiyaçları için gaga taşı veya kuşculardasatılan mürekkep balığı kemiği koymalısın.ayrıca 2 yada3 günde bir haşlanmış yumurtayı irmikle karıştırıp mamaşeklinde vermelisin-kuşlaratitiz ve sağlıklı bakarsan daha verimli üretim yapabilirsin.
yumurtaları atan kuşlar büyük ihtimalde başka dişilerdir yuva miktarı cok fasla 10 metre kare yer icin. bence yuvaların aralarını ac yuvaları değişik renklere boya kuşlar yuvalarını karıştırmasınlar saygılar
erkek disi oranın birebir aynıolmasa bie birbirine yakın olmalı. bu sayede bosta kalan kuslar eslesmek isteyip diger kusları kıskanmayacaktır. yuurtalar yuvadan baska kuslar yuvayı kıskandıkları icin atıyorlar. yuvaların aralarındaki mesafe biraz fazla olmalı. kus saysını azaltmanı veya dengelemeni tavsiye ederim.
arkadaşlar ilginize ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
gokhankuscunun dedıgı dogrudur...!!
slm arkadaşlar dişi muhabet kuşuma erkek eşaldım öpüşüyorlar bir birlerini kaşıyorlar ama kafesi kemiriyorlar bide dişi erkeyin agagını gagalıyo bir birlerine kanatlarını cırpıyorlar acaba neden bilen varmı ltfn yardım
Mineral takviyesi yapman gerekiyor olabilir arkadasım
slm arkadaşlar dişi muhabet kuşuma erkek eşaldım öpüşüyorlar bir birlerini kaşıyorlar ama kafesi kemiriyorlar bide dişi erkeyin agagını gagalıyo bir birlerine kanatlarını cırpıyorlar acaba neden bilen varmı ltfn yardım
Mineral takviyesi yapman gerekiyor olabilir arkadasım