Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

bitlenme

arkadaşlar muhabbetlerimi yaklaşık 1 ay önce kafeslerine koydum. fakat hiç bit ilacı atmadım. bende SEVİTOX var ilaçlamayı ne zaman yapayım. bir de sevitox''u veteriner toz halinde kullanın diyor. ama benim bir arkadaş sulanandırarak kullanmamı önerdi.kuşların bazıları da yumurtada ne zaman ilaçlamamı önerirsiniz.ayrıca sevitox ile optigal 5 aynı mı teşekkürler

img

typhoon1

20 yıl 2 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selamlar Typhoon1 sevitox u denemedim ama opigal 5 i herzaman kullanabilirsin ben kanaryalara herzaman yumurtada yatarken yavru varken kullanıyorum elinize alıp kuyruk üstü ve kanat altlarına biraz toz serpin yuva kısmınada , 1 hafta sonra tekrarlayın hiç bir şey kalmaz.Saygılar

img

mehmetozaslan

20 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler mehmet sana bir sorum daha var. bit için bir de detan kullanıyorlar. ama hangi çeşidini kırmızı kaplımı sen detan kullanıyormusun.o da etkili galiba

img

typhoon1

20 yıl 2 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm.asalak ilaçlamada sprey tarzı olan ilaçlar son derece tehlikelidir.göze,ağıza ,mamalık ve suya kaçma ihtimalleri var.yem ve suluğu dışarı çıkardım deseniz de kuşa sıktığınız sprey bir süre üzerinde ıslaklık yaratacağını da düşünürseniz kendini kurularken ve kaşınırken mutlaka ağız yoluyla alınacaktır.toz ilaçlar hem sağlıklı hem güvenilirdir.

img

erhan70

20 yıl 2 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bite en iyi care bir avuc kum nasılmı önce bir avuc kum alıyorsun sonra biti tutuyorsun bir kuım tanecigini bitin gözüne gözüne atıyorsun bit gözünü tutup bagıra bagıra ölüyor :)) şaka şaka BİT İCİN EN İYİ İLAC KENAZ ADLI İLACTIR BİR KAPAK KENAZI İCİ SU DOLU FISFISLI CAMSİL KUTUSUNA DÖKÜP KUŞUNUZA KAFESİNE KAFES CEVRESİNE SIKIYORSUNUZ BİRTANE BİLE BİT KALMIYOR HATTA BİZİN YUMURTALARI BİLE ARTIK CIKMIYOR DENEYİN!

img

ıron_dog

21 yıl 1 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tayfun kardeş detanın kırmızıolanını kullanıyorlar ama kuşa direk sıkmak doğru değil bence detanı ben sadece kafesi büyük çöp poşetine koyup içine detan sıkıp ağzını kapatıp bekletiyorum kuşa direk olarak denemedim baymec diye bir ilaç var denedin mi ensesine bir damla damlatıyorsun 3 ay bit pire uğramıyor. selamlar

img

mehmetozaslan

20 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ