Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
tavugum hasta...
arkadaşlar tavuklarım ishal olmuş. bazı ilaçları içirdim ama tam etkisi olmadı. hatta bazıları kanlı ishal.ne yapmamı veya hangi iacı içerme mi tavsiye edersiniz?
Allah yardımcın olsun inşallah kurtarırsın başından bu tür olaylar geçen arkadaşlar sana cevab vericektir umarım.
konyalı kardeş;herhangi bir eczacı kalfasına danışırsan uygun bir antibiyotiği tavuklar için önerebilir.gelişigüzel bir ilaç vermenizi tavsiye etmem.
öncelikle geçmiş olsun..Veteriner ilaçları satan yerde vitafor bulabilirsen onu al suyuna kat ve şırınga yardımıyla sulandırdığın ilacı tavuğun ağzına sık(içir)bu ilaç vitamin katkılı antibiotiktir.yeşillik verme ve tavuğu sıcak bir yere al.yumurtayı tam haşla ve rendele tavuğa ver.batateste haşlayıp verebilirsin.geçmiş olsun saygılar
arkadaşlar herşey için çok sagolun. Hayvanları kurtardık ama geç teşhis sonucu 3 tanesini öldü.coxidin adlı bir ilacı hem sularına dökerek hemde şırınga yoluyla agızlarına içirdim. yemlerine papagan çekirdegi kattım ve sularına nar ekşisi döktüm. hayvanlar şimdi daha saglıklı. saygılar...