Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

kim yiyecek yumurtaları

20 adet bıldırcınım bazı günler 9-10 yumurta alırken bazı günlerde 2 yumurta zor alıyorum acaba kendi yumurtalarını yeme gibi bir durum olabilir mi?

farklı kanatlılar besledim ancak bıldırcın beslemedim ama tavuk-ördek-tavuzkuşu-kaz kendi yumurtasını yiyebiliyor bazen bıldırcındada bu durum aynıdır diye tahmin ediyorum ancak hayvanlar yumurtanın kabuğunu değil içini yiyor.yani en azından öle bir şüphen varsa etrafta yumurta kalıntılarını gören lazım..

img

gecekusu333

16 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selamlar, Yumurtaları kendileri yese hiç yumurta alamazsın. Hepsini yerlerdi. Bakımlarından dolayı kimi günaşırı kimiside üç dört günde yumurtluyordur. Daha fazla gıdalı beslemeni öneririm. Saygılarımla.

img

bekuya

19 yıl 7 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ensahip dostum Bende dostların düşüncelerine katılıyorum.... bıldırcınların veya tavukların yumurta yemeleri benim kanatimce calcium eksikliğinden kaynaklanıyor. bıldırcınlarını ne tür ortamda beslediğin konusunda biraz bilgi verirsen daha yardımcı olacağımız kanatindeyim.Bıldırcınların yumurta sayısında düşüş varsa bu yem eksikliği ve tek tip yemlemeden kaynaklanıyor demektir.bıldırcınlar yeşiliği çok seven hayvanlardır.en az haftada iki kez yeşillik vermeni ve yem türünü çeşitlendirmeni tavsiye ederim.her gün değişik yem verirsen daha sağlıklı yumurta alacağını düşünüyorum.Ayrıca yumurtlamayı etkileyen en büyük etkenlerden biriside ısıdır. sıcaklık düştükçe yumurtmala olayı azalır.Bu tüm kanatlılarda hemen hemen geçerlidir. saygılar

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar bıldırcınlar genelde kendi yumurtalarını yemezler.tavuk ve diğer kanatlı besleyen arkadaşlar da böyle bi sorun varsa ısı yalıtımında kullanılan köpüklerden günlük az miktarda verirlerse yumurta yeme işi ni kesiyo.hayvana ne kadar zararı vardır bilmiyorum ama ben tavuklarımın yumurta yemesini bu şekilde engelledim.bilginiz olsun.

img

duygusal

19 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Köpük kesinlikle verilmez. Kanatlı hayvanlar yedikleri köpüğü eritemezler ve devamlı kursağında kalır. Kursağı dolu, şiş olduğu için yem yemeyi azaltarak sağlıksız olurlar. Sakın yedirmeyin. Saygılarımla,

img

bekuya

19 yıl 7 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bekuya kardeş haklı olabilirsin.ben bu güne kadar bi çok kez köpük yedirdiğim olmuştur.hayvanlarımda bi rahatsızlık görmedim.yalnız yumurtasına bi şekilde aktarıyorsa insanlar için zarar verebileceğini düşünüyorum.sonuçta bu köpükler petrol ürünü mutlaka bir zararı vardır.ama hobi amaçlı olarak 10-15 tavuk besleyen bi kişi akşam kümese vardığında bütün gün yumurtlanan yumurtaların yenildiğini görünce çare arıyor. saygılar sunarım.

img

duygusal

19 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yumurtalarını yiyen bıldırcınların kalsiyum eksikliği muhakkak fakat protein eksikliğide bunlara yol açabilir. şimdi yemliklerine çok az miktarda yiyebilecekleri ölçülerde küçük ve granül halinde mozayik taşları konulursa kalsiyum problemi ortadan kalkar. üst gagaları uzamışsa ki erkeklerde daha yaygındır tırnak makası ile cansız yani kanamayacak şekilde kesin ve bir antiseptiğe batırın. protein ihtiyacını karşılamak içinse tavuk yumurtasını kaynatın sarısını çok ince dilimleyip verin. birbaşka formül ise marketten alacağınız soya kıyması ki bunlar hazır satılıyor bir mikserde çekin inceldikten sonra yemlerine karıştırın. şemsettin hoşgör.

img

hosgor01

16 yıl 6 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

en sahip arkadaşım selam önce kalsiyum eksikliğini sana anlatmak istedim kalsiyum eksikliği bizim dilimizde kafes yorgunluğudur yani tıp dilindede cage diye adlandırılır bu durumda kalsiyum fosfat bilhasa bacakların uzun kemiklerinden çekilir kanatlı hayvan ayaklarının üzerine basamaz ama bu yerde besi yapılan kanatlılarda görülmez bunun asıl sebebide böbrek tahribatı ile hayvanın vucudunda fosfor tutamamasıdır onun için kalsiyum eksikliği yumurta yedirerek geçmez arkadaşım ben burada senin senin soruna yanıt veremiyorum çünkü sen bıldırcının yumurtasını yediğini kendin tespit edip bu soruyu sorsaydın daha ii olurdu bence ayrıca yuksek kalsıyum içeren beslen me metotunda bıldırcının karkas et ağırlığı düşer ve cinsel olgunluk dönemi uzar hayvanın periot bezleri küçülür yani beslediğin bıldırcınların ayaklarının üzerine duramaması gibi bir problemin yoksa kalsiyum eksikliği yani kafes yorgunluğu yoktur beslediğin hayvanlarda ayrıca beslenmede kalsiyum yuzde 2,5 oranındadır buda hazır yemlerde mermer tozu karıştırarak sağlanmıştır.siz bence önce yumurtayı takip edin bıldırcının yediğini tespit edin kalsiyum eksikliğininde kısa özetini anlamaışsınızdır umarım bereketli günler dilerim

img

arifgirgin

16 yıl 8 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

unutum bir noktada bıldırcınlarını yerde besliyorsan kalsiyum eksikliği diye bişey olmaz yani sigara içmeyen insanın gırtlak kanserine yakalanması oranı gibi ayrıca verdiğim bilgilerin doğruluğu için tereddütün kalırsada sana kaynak verebilirim oradan incelersin kalsiyum eksikliğini bereketli günler dilerim

img

arifgirgin

16 yıl 8 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ