Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
antalyalı serkan slm herkeze iyi günler
ben kuluckaya 150 bıldırcın yumurtası koydum 17 gün oldu 20 tane yavru cıktı geri kalnlar icinde ölmüş yumurtanın bu neden meydana gelmiştir bilgi verirmisiniz
kesin olmamakla birlikte,yeterli nemi sağlayamamış olabilirsin. fakat kuluçka makinenin yapısı hakkında bilgi edinmeden bir tahmin yürütmek zor.başarılar.(toros)
acemii arkadaşım bıldırcın çıkımında ve gelişimindeki nem oranı yetersiz gelmiş olabilir bende bıldırcın ağırlıklı çalışıyorum ama özellikle çıkımda yani 15.gün nemin 70_75 lerde olması lazım senin makinen bu konuda eksik.makinen otomatik değil manuelse şayet özellikle içerdeki su kabına sıcak su koy yüksek nem için birebir gelişme bölümündede çevirmenin sağlıklı olmasına dikkat et bereketli günler dilerim.
aynı sorun bende de olmuştu uşaktan arif girgin abimiz nemden olabileceğini yada çevirmenin yeteri kadar olmadığını beyan etti bakalım ayın 9 da çıkacak şimdi bıldırcınlar nemini dediği şekilde ayarladım gündüzleri saat başına çevirdim yumurtaları sonucu gelecek pazar günü aktarayım arkdaşım bereketli günler dilerim herkese.
bilgileriniz için cok tsrk ederim amator oldum için biraz zaman alıcak herseyi ögrenmek herkeze iyi günler