Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
keklik hakkında yardım
arkadaşlar benim keklik lerim dün yumurtladı sezonu olmamasına ramen yumurta vermeleri normalmi ve yumurtaya devam ederlermi saygılar
bence normal deil çocukluğumdan beri keklik beslerim ben hiç bu mevsimde yumurtladıklarını görmedim hatta duymamıştım benim içinde bi tecrübe oldu
arkadaşım yerin sıcaksa,yem olarak yumurta yemi veriyosan kes yerini soğuk tut.yumurtaları döllükte sıralanmışsa yumurtlamaya devam eder bir müddet sonra keser yem değişikliğinde bir kaç gün k-vitamini takviyesi yap sayğılarımla
yumurtaya devam ediyorlar bende şaşırdım
sağol arkadaşım ama döllü yumurta veriyorsa yumurtlamasını kesmesini istemem yavru alırım biraz
yumurtanın birini kır sarının ortasında hafif siyahımsı bir nokta varmı.döllümü değilmi diye kolay gelsin
Makrotürk arkadaş, ulusoy beyin birinci tavsiyesini dinle ve yumurtayı kesmesini sağla bence. Kekliğin şu an yumurtlaması normal değilse civciv alacağım diye boşuna uğraşma. Çünkü onlar sanırım çiftleşmemiştir. Bu mevsimde çıkan keklik civcivi sakat çıkmazsa bile bir hafta içinde ölür. Çünkü en sağlam ve kaliteli kanatlılar Nisan - Haziran dönemi yavrularıdır. Kekliklerin yaz civcivleri bile akşam birazcık ısı azalınca birbirlerine sokuluyorlar ve birbirlerini eziyorlar. Yazık etme hayvancıklara. Şurda Nisan a kaç ay kaldı ki? Saygılarla...
teşekkür ederim yardımlarınız ulusoy arkadaşın dediklerini yapmaya çalışıcam saygılar