Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
YARDIM TALEBİ
değerli arkadaşlar sizlerin bir konuda tecrübe ve bilgilerinden istifade etmek istiyorum. Eğer cevab verirseniz çok memnun olacağım: Çalıştığım işyeri bazı özel sebeblerden iflasın eşiğinde (kriz nedeni ile değil) bu babdan çok yakın bir sürede işsiz kalacağım yaşım 40 olduğundan biryerde iş bulmam çok zor . hobi olarak brahma tavuğu besliyorum ve yerim gayet müsait bu nedenle 70-80 adet çiftlik tavuğu alıp "köy yumurtası" işi yapmak istiyorum. Hedefim sadece geçimimi sağlayacak bir gelir asla gözüm yükseklerde değil.bu konudaki tavsiyelerinizi almak isterim.
sevgili dostum hangi ilde yaşıyorsun.köy yumurtası işi belki fikir olarak güzel ancak çevrende bu yumurtaları satabilecek pazar bulman gerek yani müşteri bulman gerek.anlıyacağın çevren olursa ve tabiki vaktin varsa gayet güzel olur.Hatta civciv üretip satabilirsin.arz talep meselesi dostum. başarılar
amatör69 arkadaşım öncelikle iyi günler..Ben bıldırcın besle yumurtasından faydalan derim..Hem yem tüketimin az olur hemde daha küçük yani fazla yer kaplamayan bialanda ticaret yapmış olursun..Ama tabiki çevrendeki hayvan borsasına göre bu işi yapman senin için en olumlusu olur..Şimdiden başarılar bol kazançlı bol evcil günler...
üstad öncelikle ilginize teşekkür ederim ben istanbul beykozda yaşıyorum
slm alykm abi umudunu kırmak istemem ama 70 80 tavukla bu işi halletmen zor gibi günde 70 yumurta alsan bunların yemi şunu bunu derken zaten yumurtaların yarısı masrafa düşer. bence bu işe girmeden çok iyi düşün.yapacaksan ve eğer durumun müsaitse pazar işini halledip en az 250-300 tavukla bu işe gir derim. rabbim bı kapıyı kapatırsa diğerini açar.allahdan ümit kesilmez. allah kolaylık versin herşey gönlünce olsun
amatör69 kardeşim 70-80 adet tavuktan günlük 50-60 tane ancak yumurta alırsın.bu yumurtalardan kazancında masraflar çıktığında sana en fazla 5 ytl para kalır.evini geçindirmek istiyorsan 500 tavuktan aşşağısı kurtarmaz.ona göre hesabını kitabını yap bu iş gözüktüğü kadar basit ve kolay değildir.beni sakın yanlış anlama gözünü korkutmak için değil tecrübe edinmen için söylüyorum.hayırlı günler dilerim.