Kuş Forumları > Papağanlar
!!önemli Lütfen YArdmcı olunuz!!(jakom için en iyisi ne olabilir?)
Pupa 1 yaşında bordo kuyruk çok tatlı bir jakodur. Pupayı almadan önce papağanları iyice araştırdım ama hala tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmediğim durumlar var Siz tecrübeli papağanseverlerden Pupam için yardım istiyorum.. Pupa`mı alalı tam 2 ay oldu ama daha evcilleşmedi. elden yemek yiyor fakat bazen yemek vermek için yaklaşınca bağırıyor. Sanırım kemik yapısının bozulmaması için arada evde salmam gerekiyor ama daha çok alışmadı.. Ne yapabilirim? :`( Pupam için kanat ayarı yaptırsam mı yaptırmasam mı karar veremiyorum.o benim kıymetlim o yüzden elim ayağım birbirine karışıyor onun için en iyisi neyse onu yapmak istiyorum. Bazı edindiğim bilgilere göre papağanı rahatça sala bilmek için kanat ayarı yaptırmak gerekiyor.Ama Alman Hayvanlari Koruma Veterinerler Birliginin açıkladığı zararlar; Metabolizma yeterince calismadigi için, faktorel hastaliklar, mesela karaciger yaglanmasi ya da aspergiloz olusuyor. Sismanlama, yani tüm vucutta yag birikimi oluyor. Davranissal sorunlar gelisiyor(tüy yeme, tüy yolma, kendini sakatlama). Kanat ayarinin akabinde kaza neticesi olarak kemik kirilmasi siklikla gorulur. Bazi tüyler kesim esnasinda hasar gorur ve tüy dokumunde bile kendini yenileyemiyor. Papağanıma böyle zararlar verebilecekse kestirmek doğru olurmu? Peki kestirmesem nasıl sonuçlar doğurur? Şimdiden Pupama ve bana yardım ettiğiniz için çoook teşekkürler...
İlk önce jako gibi bir papağan seçtiğiniz için sizi tebrik ederim. Evinize, kafesine ve size alışması için mutlaka belli bir süre geçmektedir. Konuşması size alışması yani evcilleşmesi kuşunuzun karakterine göre farklılık göstermektedir. Ayrıca sizin sabrınız ve kuşunuzu karşı sakin ve sevecen yaklaşımınız bunda birincil etkendir. Unutmayımki 1. haftada size yakınlaşan jako varken 1 yıl sonra size yaklaşan jakolarda vardır. Bu konuşması için de böyledir. Bence size alışmadan kafesinin dışına çıkmasına izin vermeyin. İlk önce ortamına alışsın. SiZE ALIŞSIN. Kanat ayarına gelince ben kanat ayarı yaptırmıyorum kendi adıma. Ama sürekli azami dikkat ve takipteyim. Eğer yeteri kadar dikkatli olamam diyorsanız bilen bir kişiye kanat ayarı yaptırmanızı tacsiye ederim. Çünkü uçan kuş bir yerlere çarpıp kendine zarar verebilir. Açık bir balkon veyahut camdan kaçabilir. Ve ayıca kanat ayaı yapılmış bir kuşun eğitimi daha kolaydır. Ben bunlara rağmen yaptırmıyorum ama bu benim tercihim. [email protected] msn adresim. Her türlü sorularınızda cevap verebilirim. Ayrıca http://www.papaganlar.com bu sitede tüm sorularnıza cevap bulabilirsiniz. Ayrıca oradanda sorularınızı yöneltebilirsiniz. Unutmayın evcil almak onun sorumluluğunuda almaktır. Bir canlı sizin bakımınıza muhtaç. Umarım mutlu bir arkadaşlığınız olur :)
konularla ilgili uzun uzun yazdım ama yayınlanmadı maalesef. eğer bu yayınlanırsa [email protected] eklerseniz size yardımcı olmak isterim.
[email protected] bana ulaşın lütfen