Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
SÜLÜN HAKKINDA BİLGİ ?
HALKALI SÜLÜNLER KAÇ YAŞINA KADAR YASAR,SÜLÜNLER 40.60 CİVARI YUMURLAR DİYE BİLİYORDUM AMA BENIM 1 TANESI 130 AD YUMUTLADI KAFESİNİ DEYİŞTİRDİM YUMURTAYI KESTI DEYISTIRMESEM 150 CİVARINI BULURMUDU BİLGİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞK.
slm arkadaşım.halkalı sülünden kastın kafkasmı bilmiyorum ama genel olarak sülünlerin yeri sık DEĞİŞTİRİLMEMELİ ve çok fazla elle tutulmaya çalışılmamalı diye biliyorum.aksi halde hayvanlar aşırı stres yapabiliyor.eğer yanlışım varsa bilen abilerim arkadaşlarım düzeltir ve yardımcı olucaktır mutluka.saygılar..
Fevzi bey merhaba Sanırım siz hemşerimsiniz. Ben de Uşakta ikamet ediyorum ve kanatlı yetiştiriyoruz. msn den görüşelim. Hatta yüzyüze de görüşelim. msn: [email protected]
EVET KAFKAS SÜLÜNÜ NEKADAR ÖMRÜ VARDIR
Halkalı ya da Av/Kafkas sülünü uzun nesillerden beri evcil ortamda üretilmektedir. Doğal ortamda bu sülün normalde bir defa kuluçkaya yatar, altında da 8-15 yumurtası olur. Ancak doğanın kötü şartlara göre bir sigortası var: eğer bu kuluçkanın yumurtaları herhangi bir nedenle yok olursa (örneğin tilki gibi bir düşman tarafından çalındı ise) sülün tekrar yumurtlamaya devam eder. Hatta 2ci defa da yedekleme yapabilir. Evcil ortamda eğer yumurtaları alıyorsak, ayrıca hayvan zahmetsizce kaliteli besin bulabiliyorsa, tabi ki doğal şartlara göre çok daha fazla yumurtlar. ancak bir fenomen daha var: zamanla kafes kuşları nesiiler geçtikce yumurta verimlerini artıtırlar. Buna örnek tavuk, ördek ya da muhabbet kuşu gösterebiliriz. Kısacası, aslında bir sülün için 130 yumurta zaten büyük başarı, ancak sizin 150 yumurta yapan dişiniz demekki hem genetik oalrak hem de sizin bakımınız sayesinde çok verimli olmaktadır. Bunun dışında 1973 tarihli Çek Cumhuriyetinden bir araştırma buldum: kısacası 2 yıllık dişiler en verimli oluyormuş, bir horozun yanına konulan dişi sayısının önemi yokmuş. Halkalı sülünler ne kadar yaşar? Sanırım cogunlukla sonları tencerede oldugu ıcın ....))
benim kafkas sülünü geçen sene ilk aldığım dönem 30 kadar yumurta yapmıştı ancak yavru alamadım.biraz acemiliğime geldi sülünler hakkında kaz-ördek kadar ilgi ve bilgim yok.bakalım bu sene ne olacak(=
hepsievcilcom çok güzel bir site