Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
tavuklarımın yumurtlamsı için yardım lütfen!
sayın üyeler bende 3 tavuk 1 horoz var. 2 aya yakındır bende aldığım yerde yumurtluyormuş ama bende yumurtlamdı.yem olarak bugday,mısır,arpa ve yumurta yapması için yem, ile karışık veriyorum.haftada bir veya iki defa bahçeye salıyorum yeşillikte veriyorum.kümesde yumurtlaması için yerler yaptım izolasyonlu bir kümes ve rüzgar almıyor.ışık alması için camda var gün boyu ışıkta alıyor.Horozum sabahları uzun uzun otuyor fakat. kümes içinin resimlerinide atmak isterim.bana bu konuda eksik yaptığım şeeylerin bilgisini verirmisiniz lütfen.daha ne yapabilirim.saygılarımla. murat ipek [email protected]
Ortam yumurtlaması için ideal bir ortam.Tavukları yeni aldıysanız yeni yerlerine alışana kadar yumurtlamayabilirler. İkinci bir ihtimal ise tavuklarınız çok yaşlı hayvanlar. Tavuklar 1,5 yaşından sonra yumurta verimini azaltırlar.
bendekiler de kesti tuyden yeni cıktılar..havaların soguklugu da etkilidir. belki sizdekiler de tuydedir..bir arkadasım 30 a yakın tavugundan 1 tane yumurta alamıyor 1 aydır.
bende de 50 civarı tavuk var tüyden çıktılar ama sanırım soğuklarında etkisi var bazen 8-9 bazende 11-12 yumurta alabiliyorum günde sanırım havaların ısınmasını ya da baharın gelmesini beklemekten başka çare yok ne yapalım buna da şükür herkese bol evcilli sağlıklı günler :)
Heskese merhabalar Arkadaşlar yorumlarınızı okuyorum ben bu siteye yeni kayıt oldum benimde yumurta tavuklarım mevcut yaklaşık 3 haftadır dışarı cıkartmıyorum malum hava şartları 20 `e yakın tavuk ve 40 tane de 2 hafta sonra yumurtaya gelecek feriklerim bulunmakta tavuklardan günde 13 -15 arası bu mevsimde yumurta almaktayım ben bunu altlıklarının tahta ızgara olması nedenine baglamaktayım.gercekten tavuk biraz ayakları ıslandıgı zaman yumutlamaya ara vermektedir.Benim önerim altlıklarınızın tahta olmasıdır. Bu arada Anadoluhisarı/beykoz-istanbulda ikametgah etmekteyim.HEPİNİZE SAYGILARIMLA,
sayın MURAT İPEK kardeşim.hayvanların ne cins.yazmamışsın.uzun uzun öten horozum yazınca ben DENİZLİ HOROZU zannettim.herşeyi mükemmel yapmışsınız ama size yumurtası bitmiş hayvanları vermiş olabilir.yakında belli olur.eğer tüye girmezler ise yumurtaya devam edeceklerdir.tavuk 5 yaşına kadar yumurtlar.dert etme.sana bol evcilli günler dilerimdenizlici 0532.6213600
Merhabalar sevgili dostlar..... tüm dostların fikirlerine katılıyorum.. 1.yapı itibariyle yumurtlama çoğunlukla üreme mevsimi olmadığı için iç güdüsel olarak yumurtlamayabilir 2. genel mahiyette hava şartları yani sıcak soğuk.. 3. kümesin sıcaklığı.... 4. besin yani yemleme..... 5. Tüy değişimi... 6. ortam değişiklikleri.... dostların dediği gibi.bende yeni yeni yumurtlamaya başladı 6 tavuktan 2 si.umarım kısa zamanda yumurtlamaya başlarlar.saygılar tüm dostlara
arkadaşlar bendeki ferikte 1 ay önce yumurtlamaya başladı.günlük yumurtasını alıyordum.bu son zamanlar kabuksuz yumurtluyordu ve delip yiyordu.enson ki yumurtasında şaşırdım doğrusu. çünkü yumurtası önceleri kahverengi idi ama şimdi kabuklu beyaz yumurta yapıyor.yani rengini tamamen değiştirdi sizce doğalmı bir olaymı renk değişikjliği.yoksa bir hastalık belirtisimidir.