Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
YARDIM EDİN!
KEDİM HABİRE KOLTUK TIRMALIYO ÇÖZÜMÜ VAR MI?
tırnaklarını kesmeni tavsiye ederim. ayrıca tırmalaması için ona başka bişey yapıp alıştırmalısın. internetteki kedilerle ilgili sitelerde ayrıntılı detaylar yazar...
kedilerin tırmıklaması için üretilen özel kedi ağaçları var. petshoplarda bulabilirsin. severse yaşadın koltuklardan kurtuldun. bir de kediyi koltuktan indirmek çözüm değil. bu konuda ciddi bir eğitime girmen lazım. aksi takdirde o koltuğu unut.
tırnaklarını keserken çok dikkatli ol lütfen. çünkü sadece en uçtaki sivri kısmı kesmen gerekiyor. tırnağının altından bakarsan tırnak içinde pembe bir doku görürsün. ona yaklaşmadan kesmelisin....
sevcanf''a katılıyorum tırnakları çok dikkatli kesmelisin. Ayrıca tırnak makasını normal diil de dikey (yan) tutarsan daha rahat olur ve kırılmazlar....:)
pet shoplarda kedı tırmalama standları var ondan al tabı sımdı koltuklar dururken ona gıdermı dıyeceksın . pet shoplarda gene katnıp adında bır naneye benzer ot var ufak bır parcasına 3 cm * 3 cm kareseklınde kes ve ıcıne dık bu parcayıda kedının tırmalamasını ıstedıgın standa dık goreceksın kedın bundan sonra onu tırmalayacak.