Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Genetik Bozukluğu Mu ?
Selam yine ben yine benn :D yavrular maşallah gün geçtikçe büyüyor.. ancak gözüme bir şey takıldı.. 2. çıkan yavrunun tüyleri beyaz çıkıyor ve gözleri kırmızı.. araştırdım ve "albino" imiş.. diğer muhabbet kuşlarından bir farkı var mı? bir de genetik bozukluğu yüzünden mi albino çıktı ? teşekkürler
albino çıktığı için şanslısın bunda bi hastalık yok albinoları ötekilerdenayıran özellikse herrenk yavru verebilmeleridir.albinolar genelde ya sapsarı yada sütbeyaz şeklinde kırmızı gözlü olurlar.
bu albino ve lutino bi hastalık aslında ama öle öldürüücü yada bulaşıcı bişey deil. aslında hastalık bile sayılmaz. genetiksel gibi bişi. bu lutino ve albino hayvanlar ince tenli acık renkli tenli olur ve gözleri kırmıızı olur ve görme yetileri diğer hayvanlara göre daha az olur bu hastalık insanlarda da olur insanlarda göz rengi çok açık bir mavidir kırmızı deildir. aynı şekilde görme yetileri zayıftır. bu albino rahatsızlığı bir çok hayvan türünde vardır. tavşan, hamster, sincap, m.kuşu, papağan, bıldırcın, keklik, tavus kuşu vb.. ama korkulacak bişey yok merak etme. anne baba kuşlarının damarlarında albino veya lutino damarı yani kanı vardır. o nedenle böle yavru cıkmıştır. bende de aynı sorun var anne buz mavisi baba sarı parçalı ama yavrulardan hep 1 tane albino cıkıyor. çünkü nene ve dede de albino kanı var;) biraz karışık :D senin bilmen gereken korkulacak bişey yok pamuk gibi bi beyaz yavrun olacak:D allah uzun ömürler versin inşallah.
çok teşekkürler hepinize.. iyikide yavrular çııkmadan bisürü bilgi edindim bu siteden.. en çokda bembeyaz kuşum olsun isterdimm:) 2 tane oluyo şuan :) tüyleri çok tatlı ya bakmay akıyamıorm :D ilk çıkan anasına benzio xD kafası sararıo
ozzo albino die bembeyaz kuslara, lutino die sapsarı kuslara denir yani her iki renge de albino denmez. sööledigin gibi gözleri de kırmızı olur.
eger bu gördügün tüyler bizim yavru tüyü tabir ettigimiz sarı tüyler degilse albino yavrun oldugu icin cok sanslısın...
teşekkür ederim.. ikiside bembeyaz çıkıyo maşallah:) kendime bi albino birde değişik renkli kuş ayırıcam anne babayı ve diğer 4 kardeşi satmayı düşünüyorum.. ama aklıma takıldı kimse sorsam kesin bi yanıt alamadım.. 2 kardeş çiftleşire yavruları insanlardaki gibi sakat vb. çıkma ihtimali var mıdır ?
kuslarda bu ihtimal cok düsüktür. en son büyüttüğüm yavrularımdan da mavi ve yesil kardesleri birbirleriyle esledim 23 yavru aldım henüz sakat yavru vermediler.
hımm çok teşekkür ederimm:) bend eöyle yapayım.. ya bi sorunum daha var.. bazen bakıyorum 1 tane kuş yuvadan çıkmış.. geri yuvaya koyuyorum.. daha 1 aylık değiller.. düşüyorlar mı baba falan mı atıyor anlamıyorum ??
`kuslarda bu ihtimal cok düsüktür. en son büyüttüğüm yavrularımdan da mavi ve yesil kardesleri birbirleriyle esledim 23 yavru aldım henüz sakat yavru vermediler` bu senin bilebileceğin birşey deilki.sen ihtimal küçük dersin bi bakarsın yavrular bundan sonra sakat doğar.bu Allahın işi sakat doğma derecesi az çok die birşey olmaz bunu Allah bilir