Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

Deneyimlerinize ihtiyacım var

Dün Erkek Nidorino`ma dişi bi Nidorina aldım. Ama aldığım dişi tavşanda bir gariplik var. Top gibi arka ayakları öne kadar uzanıyor ve hasta gibi sanki. Çok az kımıldıyor ve diğerinin tam aksine benden korkuyor. Lütfen deneyimli arkadaşlar mesaj yazarsa çok mutlu olurum...

img

toypkia

16 yıl 4 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu arada tavşanım sanırım Hollanda Kemerli Tavşan. Yarımcı olun lütfen. Bu tavşan niye böyle  ???

img

toypkia

ÖZEL MESAJ

bence hastalıklı....

Sevgili Toypkia, uzaktan dokturluk olmaz!!! kaldı ki hiçbirimiz de veteriner hekimi değiliz. Ancak resinde tavşanının gözleri kısık gibi çıktı. O an mı böyle yoksa hep kısıyor mu böyle gözlerini? Oyle olsa, bu da ayrıca bir hastalık belirtisidir. Ayrıca hareketsiz olduğunu söylüyorsun. Bence hiç oyalanma, geç kalmadan onu bir veteriner hekime göster, buradan alacağın tavsiye ve öğütler sadece tahminden ibarettir çünkü.

img

corixa

19 yıl 11 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mesajın için sağol. Veteriner Hekime gösterdim. Nidorina`m idrar yollarını üşütmüş. Antibiyotik verdi. Hergün ağzından içiriyorum. Ayrıca iki tavşana da vitamin yazdı. İnşallah iyileşir. :) Tavşan flaştan gözü kapalı çıktı :))))))

img

toypkia

ÖZEL MESAJ

çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda düzleir. Bir de ufacık bir ipucu: ağıztan antibiyotikten içiriyorsan, bağırsak florası bozulabilir. Önüne geçmek için gunde 2-3 defa bir çay kaşığı bildiğimiz yoğurt ya da activia vermende fayda var. sevgiler

img

corixa

ÖZEL MESAJ

Croxia kardeşim çok sağol.Dikkate alacağım. Sakın dokunmasın activia ?

img

toypkia

ÖZEL MESAJ

Toypkiacım, activiya ile hayvancıgın karnını doyurmayacaksin tabi, sadece bir nevi "bakteri aşısı" yapacaksın. Yani bir çay kaşığı yeter de artar bile. Merak etme, dokunmaz.

img

corixa

ÖZEL MESAJ

Muhterem Dostum croxia =)))) sağolasın.sandığım kadarıyla çok deneyimli ve bilgilisin tavşanlar hakkında.bana [email protected] veya [email protected] adreslerinden biriyle ulaşırsan çok çok çok sevinirim. ilkini daha çok kullanıyorum. tavşanlar hakkında bisürü sorcak ve öğrenecek şeyim var. tavşanlarımın sağlıklı yaşamasını istiyorum...

img

toypkia

ÖZEL MESAJ

Tavşanlar otobur hayvanlar oldukları için onlara kesinlikle süt ve süt ürünleri gibi yiyecekler verilmez. Tavşanların sindirim sistemi bu tür yiyecekleri sindirmeye müsait değildir. Bu nedenle ne yavru, ne de yetişkin tavşilerimize bu gibi yiyecekleri vermeyelim. Antibiyotik kullanırken, veterinerimize iyi bir vitamin yazdırmak en iyi çözüm olur. Hatta hasta değilken bile, arada sırada, vitamin vermek çok iyi gelir tavşilerimize. Sularına katıldığında kokusundan dolayı içmediklerinden, en iyisi vitamini suyla karıştırarak bir enjetörle (ucunda iğne olmadan) ağızdan vermektir. Tavşi bu şekilde mutlaka içer. Tavşin şimdi nasıl, merak ettim, umarım her iki tavşin de iyidir.

img

sevil55

16 yıl 3 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ