Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

makinelere daldık kafesleri unuttuk.....

selam evcil dostlar ürettiğimiz kafeslerde fabrikasyon sisteme dönmüş kafeslerdeki eksikler giderilmiş hataların hepsi düzeltilmiştir özellikle kolleksiyoner refik özen (refik35) abimizin tüm deneyimleri ve bilgilerini kafeslerimize uyguladık refik beyin surası şöyle burası böyle olacak dediği ve tüm hatalı yerleri değiştirdik ve ortaya çok ii bir görünüm yanı sıra çok kullanışlı bir kafes çıktı kapılar sürgülü yumurta hasırı ön kısa yanlar yumurtanın düşmeyeceği şekilde ön teller kendinden profile monteli tava ve alt hasır arası boşluk yeteri kadar fazla su kapları 20 litre olarak değişti sizde bir inceleyin herkese bereketli günler dilerim...

img

arifgirgin

16 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Su boruları aynı kalmış Arif abi. Kare şeklinde su borusu kullanacağınızı söylemiştin. Bence kare şeklindeki su boruları nipel su çanaklarının düzgün montajı açısından çok önemli. Yeni yemliklerin şeklini beğendim. Yem zaiatını önlemeye yönelik yapılmış. Ön taraftaki yumurta toplanma bölümündeki kenarlardan yumurta düşmemesi için yapılan korkuluk güzel olmuş, refik bey e tavsiyeleri için teşekkürler. Kafes rengini beğenmedim. Bu renk sadece bıldırcın civciv büyütme kafeslerinde (ahşap duvarlı) kullanılmalı. Yumurta kafeslerinde gri, kül rengi, beyaz, sarı gibi ve ya metalik parlak renkler kullanılmalı.

img

yilmazbaskan

16 yıl 4 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SELAM BEN KAFESTEKİ BİR EKSİKLİĞİ BİLDİRMEK İSTİYORUM TEMİZLİK TAVASI ALTINDA BULUNMASI GEREKEN SAÇ YOK BUDA TEMİZLİK YAPARKEN KUŞLAR BİRBİRİNİN ÜZERİNE EDİYOR BENİM KAFESTE BU DEDİĞİM SAÇ PROFİLLERE MONTE EDİLMİŞ OLARAK VAR ÜZERİNDEDE TEMİZLEME TAVASI

img

mrtkrb

16 yıl 6 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım güzel bir konuya temas etmişsin teşekkür ederim bizde yeni kafeslerde saçı koyuyoruz tava sacın üzerinde gidiyor daha öncekinlerde yoktu ama artık var konuya ilgine teşekkür eder bereketli günler dilerim...

img

arifgirgin

16 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

MRTKRB kardeşime tavsiyesi için teşekkür ediyorum. Ancak şunu da söyleme gereği duyuyorum. Gübre tavalarını değiştirmek her kat için en fazla 2 dakikalık bir iş. Ben tavayı yuvasından çekiyorum ve bizim inşaat malası dediğimiz aletle iki kere kazıdığım zaman bütün pislik temizleniyor. Tavayı yere koyup iki avuç ince talaşı gübre tavası üzerine serpiyorum. Sonra tavayı yuvasına geri sürüyorum. Sonra diğer kat taki gübre tavasına geçiyorum. Değerli arkadaşlar, geçmişten bu tarafa MKS kafesin çalışma şeklini ve kafeslerini incelerseniz sürekli gelişme sürekli değişme gösterdiğini sizlerde farkedersiniz. Su borularının şekline ve konulduğu yere bakınız. Su borularının bu şekilde konulması, eğilmeyi ve sarkmayı önlemek ayrıca kafes içindeki kullanılabilir alanı genişletmek içindir. Gübre tavalarının altına saç konulmaması, belki tava değişimi esnasında bir kaç bıldırcının sırtının pislenmesine sebep oluyor ama faydaları şunlar; 1. Kafesler daha hafif olur. 2. Kafesler daha çabuk sökülüp takılabilir. 3. Kafes imalatında daha az işçilik gideri olur. 4. Kafes maliyeti düşeceğinden müşterilere daha uygun fiyata kafes satışı yapılır.

img

yilmazbaskan

16 yıl 4 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ