Diğer Evcil Forumları > Tavşan
Kısırlaştırma..
merhabalar.. Benim dişi bir tavşanım var yaklasık 3-4 aylık.Kısırlastırmak istiyorum ve kısırlastırma işleminden sonra yarası iltihap kaparmı? yada bakımında nelere dikkat etmem gerekir? yardımcı olursanız sevinirim...
Sevgili Fallen, tavşanlarda dişilerde kısırlaştırma çok özel bir neden olmadıkça pek uygulanmaz. Erkeğin kısırlaştırılması kolay, ama dişide bayağa bir amelyat gerekiyor ve hem risk hem zahmet oldukça fazla.
tşk ederim =) Ama dişilerin kısırlaştırılması rahim kanseri olmalarını önleyip daha uzun yaşamalarını sağlıyormuş internetten okuduğum kadarıyla..peki bu doğru mu?
Evet, Fallen doğru, kısırlaştırma oldukça faydalı hem dişi, hem de erkek tavşiler için. Dişi tavşanlar çoğunlukla rahim, yumurtalık gibi kanser türlerine yakalanırlar. Bizler gibi evde pet amaçlı tavşan besleyen, onları çok seven tavşanseverler de bu tür hastalıklardan koruma için tavşilerimizi kısırlaştırmalıyız. Tabi, oldukça önemli bir ameliyat olacağından ameliyatı yaptıracağımız yeri de iyi seçmeliyiz. Benim önerim her zaman için, resmi veterinerlik yerleri, örneğin, Veterinerlik fakülteleri. Bu tür yerlerde yaptırmamız ameliyat sırasında ve sonrasında ortaya çıkabilecek olan riskleri azaltacaktır.