Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

....BıLDıRCıN iÇiN....

Arkadaşlar bıldırcınlarım teker teker ölmeye başladı..Kümesimdeki Sıcaklık gayet normal yemleri suları önlerinde her sabah kümesten 1 2 tane ölü çıkarıyorum yardımcı olursanız sevinirim...bol evcil günler şimdiden teşekkürler

img

murselpasa

16 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

güncel...

img

murselpasa

ÖZEL MESAJ

Kardeş kümesindeki bıldırcın sayısı nedir? Bıldırcınların kafesleri hangi tip? Bunları yazarsan sanırım daha ayrıntılı bilgi alabilirsin. Yazdığından şu kadarını çıkarıyorum. Senin kafesindeki bıldırcınlara hastalık bulaşmış. Ya başka bir kişiden bıldırcın aldın ve senin bıldırcınlarla aynı kafese koydun ya da bıldırcınların olduğu kümese farklı hayvanlar girip çıkabiliyor. Sana tavsiyem hemen bıldırcınlarda kullanılan ilaçları temin edip tedaviye başlaman.

img

yilmazbaskan

16 yıl 4 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yılmaz bey önce ilgi ve alakanız için teşekkür ederim..Kafeslerim el yapımı altı toprak teması bulunan kümeslerden..Kümesteki bıldırcın sayısı 100ü aşkın..Dediğiniz gibi kümesime 10 gün önce 20 tane jumbo diye bilinen bıldırcınlardan eklemiştim sizinde yardımınızla sanırım onlardan bi hastalık bılaştı ama şimdi onları nasıl ayırıcam bilmiorum..Sularına Vita form koyuyorum vitamin için sizin tavsiye ettiğiniz ilaç varmı?Kümesimden 20yi aşkın ölü çıkardım.zatan dışardenn hayvan girmesi imkansiz büyük ihtimal jumbo bıldırcınlardan oldu...Teşekkürler bol evcil günler

img

murselpasa

ÖZEL MESAJ

murselpasa arkadaşım o jumbolardan hastalık bulaşmış olabilir ama bir çok yetiştiricinin bildiği gibi bu hayvanların enbüyük düşmanı kendi pisliğidir altı tel bir kafes denersen hastalık bulaşma oranı çok düşer iyileşme evresinede faydası olur saygılar.

hastal?k olabilir ama b?ld?rc?nlar kolay kolay hastalanan hayvanlar de?ildir,tahminim sonradan koydu?unuz b?ld?rc?nlar ile kavga sonucu ezilme gibi bir?ey olabilir.ama yinede hastal?k ihtimaline kar?? en do?al antibiyotik olan sar?msakl? suyu dene.5 litre suya 1 ba? sar?msa?? ez 1 gün beklet süzerek sonra onlar?n suyuna koy.2 3 gün kals?n.

img

because80

17 yıl 1 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadşlar ilginiz için teşekkürler...Because arkadaşımızın dediği gibi hayvanlarımda yara bere yok..Büyük ihtimal hastalık bılaştı veteriner hekim getirip hayvanlara baktırdım hastalık olma ihtimali yüksek ama tam bi teşis koyamıyorum diyip antibiyotik verdi..ilacın İsmini sizlerle paylaşamıyorum çünkü veteriner arkadaşımızın kendi karışımıymış...ve ilk defa bugun kümeste ölüm olmadı galiba işe yarıyacak.Eğer böyle bi hastalık durumu sizlerdede gerçekleşirse veterinerden öğrenip sizlerede yardımcı olabilirim

img

murselpasa

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar ilginiz alakanız ve yardım severliğinizden dolayı çok teşekkür ederim...Herkeze bol kazançlı bol evcil günler

img

murselpasa

ÖZEL MESAJ