Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

CİVCİV CİNSİYET AYRIMI HAKKINDA

Arkadaşlar herkese merhaba..... Yeni çıkan cicivlerin kuvvetli ışık altında gerisine bakarak cinsiyeti belli oluruyormuş,konu hakkında bilgisi olan var ise yardımlarını rica ediyorum.

img

kantarlar

16 yıl 4 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla öyle belli olurmu bilmem ama aynı zamanda çıkmış civcivlerin kafasına bakarak belli olur diye biliyorum kafası büyük ve kalın olan erkek kücük ve ince olan dişi olur saygılar

Makrotürk e katılıyorum. Kuvvetli ışık ile cinsiyet ayrımı değil de kuluçka makinesindeki yumurtaların boş mu dolu mu olduğu kontrol ediliyor. Karanlık bir odada yumurtanın üzerine yumurta kontrol lambasını tutuyorsunuz, içeride civciv olup olmadığını görüyorsunuz. Tabiki civcivlerin gerisine bakarak cinsiyet ayrımı yapılabiliyor ama ışık tutarak değil çıplak gözle. Bıldırcınların cinsiyet ayrımını biliyorsunuzdur. Bıldırcını alıp sol avcunuzun içine yatıracaksınız. Gerisini sağ elinizin iki parmağı ile sıktırdığınızda beyaz sperma (diş macunu gibi) çıkarsa erkektir. Yetişkin bıldırcınların bir de göğüs tüylerine bakarak cinsiyet ayrımı yapılır. Mks kafesin hobi kuluçka makinelerinin gecikmesinden dolayı özür yazısını yayınlamadığı için hepsievcil moderetörünü kınıyorum. Saygılarımla

img

yilmazbaskan

16 yıl 4 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet seri üretimlerde bu şekilde cinsiyet ayrımı yapılıyor ama uzmanlık gerektiren bişey.Hem hayvana elinizle basınç uygulamanız gerekiyor( biraz şiddetli) sivilce benzeri organ belli oluyor.Ama zor ve görmeden yapılamayacak bişey.

img

ademşahin

18 yıl 2 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

adem şahinin dediği yöntem uygulanıyor belgesel de seyretmiştim bir diğer yöntem de kanadına bakarak yapılıyor ama doğduktan 2-3 gün içinde bakılması gerekiyor.onda da hatırladıgım kadarıyla yöntem şuydu tavukların kanadında ilk doğdugunda 2 boy tüy oluyordu biri kısa biri daha uzun . horozlarda ise tüm kanat tüyleri aynı boyda oluyordu.

img

mesut_e

17 yıl 8 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için hepineze ayrı ayrı teşekkür ederim. Saygılarımla

img

kantarlar

16 yıl 4 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu linkte aradığınız cevapları bulabilirsiniz http://kulucka.net/forum/index.php?topic=102.msg550#msg550

Sevgili kantarlar arkadaşım , sorunun cevabını www.kulucka.net adresinde bulabilirsin.Sana kolaylık olsun linki de vereyim. http://kulucka.net/forum/index.php?topic=102.0

img

limon79_1

16 yıl 7 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

babam civcivleri ayırt ederken gagasından tutup sarkıtıyor aşağı doğru bacaklarını salanlar horoz bacaklarını karnına doğru çekenler ise tavukmuş. ama gerçekten doğru.

img

debrelimehmet

15 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hindi palazlarının cinsiyetini nasıl ayırt ediyorsunuz. Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

img

pie78

15 yıl 1 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ