Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

Duyuru - Canlı satışı

Sevgili Üyelerimiz,

HepsiEvcil.com http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5199.html  adresindeki hayvan haklarını koruma kanunu`na uyum amacı ile
10.02.2009 tarihinden itibaren canlı hayvan satışını yasaklamıştır.

H.K.K. madde 14, fıkra 1, c bendi: "Hayvan bakımı eğitimi almamış kişilerce ev ve süs hayvanı satmak."
H.K.K. madde 14, fıkra 1, d bendi: "Ev ve süs hayvanlarını on altı yaşından küçüklere satmak:"

Kimlik bilgileri kontrol edilmeden karşı karşıya getirilen alıcı ve satıcı`nın yaptığı ticaret sağlıklı olamamaktadır.

HepsiEvcil.com, ticari amaç gütmeden, 2001 yılından beri hayvanseverlere ve hobicilere hizmet vermektedir.

Amacımız; mevcut koşullar altında bakımı mümkün olmayan canlıların daha iyi koşullarda yaşama şanslarını arttırmaktı.
Fakat zaman içinde, istemeden de olsa, sadece canlı hayvan ticareti yapan bir sistem haline geldiğimizi fark ettik.

Bu nedenle, mevcut kategoriler (akvaryum,kedi,köpek,kuş...) altındaki `İLAN` forumları yayından kaldırılmıştır.
Canlı satışı içeriği ile, sisteme gönderilecek tüm yeni mesajlar silinecektir.

Zaman icinde, mevcut mesajların ilgili forum başlığının ilk sayfasında görüntülenenleri silinecek, diğerleri`nin ise güncellenerek
ilk sayfaya çıkması engellenecektir.

Bu uygulama, tüm canlıların yaşama hakkına saygı duydugumuzdan, kategori bazlı (kedi,köpek,kuş vb) ayırılmayarak, tüm canlılara uygulanacaktır.

Forumlarımız`a gönderilecek mesajlar eskiden olduğu gibi kontrol edilerek yayınlanmaya devam edecektir.
Forumlarımızın işleyiş sistemi ile ilgili, herhangi bir değişiklik yoktur.

Sayılarımızla,
HepsiEvcil.com

img

hepsievcil

19 yıl 11 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın form yöneticisi,kanunlara her zaman sayğılıyız bundan kimsenin şübhesi olmasın yanlız hayvan severdenilen insanlar acaba kaç tane keklik ürettide doaya saldı evinde kaç tane sülün besler,bizim gibi insanlar ihtiyacını nerden karşılayacak.yasak demekle herşey hallolmuyor desdek beklerken köstek olunuyor herhalde ihtiyaçlarımızı yurt dışından gelen hayvanlardan karşılayıp onların dolar ve euro ihtiyaçlarını gidereceğiz daha bir sürü sıkıntı.internette bir çok site mevcut arayan bulur saygılarımla

img

ulusoy0571

17 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın form yöneticimiz Almış olduğunuz karar için bizim saygı duymamız gerekir. Ancak; Muhtemelen H.H.K meclisten geçerken saygıdeğer büyüklerimiz işlerinin ve kafalarının yoğunluğundan olsa gerek sanırım el kaldırıp bu kanunu geçirtmişler. Hayvan hakları savunucularına gelince:onlar hayvan alışverişi yapıp 1-2 hayvanın korumacılığını yapmaya bazılarının da 3-5kuruşla bu krizde evlerini geçindirmeye çalışan insanlarla uğraşacağına doğada katliam gerçekleştiren (bu konuda onlarca fotoğraf gönderebilirim) hayvan neslini yok etmeye ve bunlara engel olamayan yetkililerle uğraşmalarını tavsiye ederim Ayrıca kanunda belirtildiği üzere hayvan bakımı eğitimi alanlara satış yapılacağı belirtilmiş. Ya Allah aşkına 2 tavuğu bakmak için kurs almaya nasıl gerek duyuyorlar anlıyamıyorum. İsmi üzerinde hayvansever hayvanları seven koruyan kişidir. Her ne kadar bazı türlerde şiddet düşünenler varsa da ki ben onları kınıyorum ve engellenmesini konusunda yardımcı bile oluyorum kanatlı yetiştirenlerin hayvanlara ne eziyeti olabilir ki. sayın yöneticimiz bundan böyle yayınıza aynen devam edip etmeme sizin kararınızdır. Ama yüzlerce hepsievcil müptelalarının başka sitelere kovaladığınızı hatırınızdan çıkartmayın. Sözlerimde yanlış anlama olursa şimdiden özür dilerim. Sadece tepkileri takip edinceye kadar sitenizde kalacağımı bildirir saygılarımı sunarım.

img

refik35

16 yıl 9 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

REFİK abiye katılıyorum ve tüm süzlerine bende katılıyorum . ve şu alıntıyı kanun yapıcıların okumasını isterdim.``Ayrıca kanunda belirtildiği üzere hayvan bakımı eğitimi alanlara satış yapılacağı belirtilmiş. Ya Allah aşkına 2 tavuğu bakmak için kurs almaya nasıl gerek duyuyorlar anlıyamıyorum. İsmi üzerinde hayvansever hayvanları seven koruyan kişidir`` Güzel söze ekleyecek başka birşeyim yok . Birde ilk açılacak tavuk bakım kursuna bende kaydımı yapmak istiyorum .

img

mogli

18 yıl 3 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın FORM YÖNETİCİSİ.arkadaşlarımın da belirttiği üzere bizim bu sitede bulunmamızın sebebi hobi olarak yetiştiren birer hayvanseverleriz.demek ki bu yetmez ilaneten HAYVAN BAKIMI EĞİTİMİ ALMAMIZ lazım.yani DİPLOMA .diplomasız olmaz.alalım mı arkadaşlar ne dersiniz.yoksa sınıfta kalmayalım.saygılarımla.

img

denizlici

16 yıl 4 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın yetkili bizler olmasak hayvan hakları savunucuları ve türk halkı evcil hayvan ve süs hayvanlarını dergilerde ve belgesellerde görür biz isterdikki siz sorumlu site yöneticileri hayvan hakları savunucularını koruyacağınıza üyelerinize sahip çıkın şimdiye kadar hepsi evcil üyesi olmaktan gurur duyan bizler sizin bu kararın karşısın da nasıl direndiğinizi görmek ve duymak isterdik. saygılar.

Sayın Forum Yetkilileri, bu radikal kararı almanızda sanirim filtre sistemi koymaniza ragmen sayfa sayfa "hertürlü köpek temin edilir" "yurdun en ücra köşesine anlaşmalı firmalarımızla gönderilir" gibi ilanlarınız sebep olmuştur. Bizler ülkenin dogusundan batısına ..kuzeyinden güneyine 2 tane tavuk gönderememenin caresini sizin forumunuzda tartısırken sanirim yasa koyucusunun hedef kitlesi bizler değildik. Olanlar olmuş, ama ne yazık ki forumunuz zamanla -sizin de belirttiğiniz gibi- tüccarin eline düşmüş. Forumun iyiliği için olmamıs bu süreç. Ama, sayın forum moderatörlerimiz, bunun da cezasını bizler cekiyoruz ne yazık ki. saygılar.

img

corixa

20 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili dostlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim bu duyarlılığınız için... sayın hepsievcil yöneticileri dostlarıma tamamen katılıyorum.sorarım size o zaman bizler ne yapacağız bu durumda? bilmem diyeceksiniz. ama biz dostlar bunuda yolunu bulacağımıza inanıyorum.H.H.K.K ları bizlere alternatif bir yol bulacaklarına tüm hayvanların zararına bir karar almışlardır.onlar kendilerince haklı olabilir ama lütfen gerçekçi olalım Türkiyemize yani vatanımıza ait bir çok tür yok olup giderken sorarım size onlar bunun önüne nasıl geçtiler.kısıtlamayı bizlere yapmakla ne amaç güttüklerini halen anlamış değilim. ticari ünvan verilmiş bir çok pet shop var onlar bizlerin ihtiyaçlarını belli ücret karşılığında karşılıyor olabilirler ama şunu unutmayın ticari amaç güdenler asla biz hayvan severler kadar hayvan dostlarımızı ne sever nede anlar.7 den 70 e herkeste bir hayvan sevgisi var bunu nasıl önleyecekler çok merak ediyorum.Türkiyenin bir ucundan diğer ucuna hayvan severler nasıl o zaman değişik türleri çoğaltacak üretecek. bu siteye bende diğer tüm dostlarım gibi gönül verenlerdenim. bu tür yasaklama olduktan sonra bu siteye girmemin bir anlamıda kalmadı.yanlış anlamayın ben ve bir çok dostum burada yeni yeni dostluklar kurdu ve bu dostluğumuzu bu yasaklar yıkamaz. siz yöneticilerin bu kararı ne amaçla yürürlüğe koyduğunuzu ve tepki göstermediğinizide anlamış değilim. ÜZÜLMEYİN DOSTLARHEP BİRLİKTE MUHAKKAK BİR ALTERNATİF ÜRETECEĞİZ.TÜM DOSTLARA SAYGILAR

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın yetkililer, hiç anlamış değilim!burada zaten insanlar,çiftliklerde yetiştirilen kanatlıların ticaretini yapıyor ve de insanlara hayvan sevgisi,kuş kültürü bilinci aşılayıp,yaygınlaşmasını sağlıyor!batı ülkelerinde milyonlarca insan,nesli anavatanlarında tehlikede olan kuşları üretip çoğaltıyor.ülkemiz bir kuş cenneti olabilecekken,köstekçi zihniyet bizi bu şanstan mahrum bırakıyor!hayvanların neslini tüketen orman yağmacılarıyla,heryere inşaat yapan(örnek;güzelim karadeniz yaylaları) müteahitlerle,yatırım bahanesiyle sanayi tesisi kurup bataklıkları dereleri kirleten yatırımcılarla,tarım arazisi açıp kimyasal kullanan üreticilerle,avcılık yapanlarla(doğa avcılarıda besleyecek kadar hayvan üretemiyor! yaşadığım yerde keklik kalmamış!)ve tüm bunlara izin veren devlet yetkilileri ile mücadele etmek,niteliksiz nüfus artışını önleyerek,kaliteli ve ahlaklı insan yetiştirmek gerekiyor!işte bütün bunlar gerçek bir çözüm!!

img

msacar21

17 yıl 8 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yukaridaki yorumlara katilmamak mumkun degil. Yasaklarla bir yere varilmaz. Guzel bir soz vardir; "Marifet Iltifata Tabii`dir, Musterisiz Meta Zayii`dir".Hicbir hobi karsilikli alisveris olmadan hayatta kalamaz. Girmeye calistigimiz Avrupa`da bu isi hic bilmiyor?!; onun icin www.marktplaats.nl/dieren en toebehoeren (merak edenler incelesin) web sitesinde yuzlerce cesit hayvan rahatca alinip satiliyor.

img

mehmetakdeniz

19 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ