Kaplumbağa
Herkese merhabalar kırmızı yanak su kaplumbağaları için yaptığım yeni akvaryumu ve 2 farklı dizaynı sizle paylaşmak istedim şu anda vaktim olmadığı sadece için videyoları ekliyebiliyorum yakında fiyatlar kullanılan malzeme ve benzeri hakkında detaylı bilgiyi ekliyeceğim ........
1.Dizayn için video linki....................... 🔒 Üyelere Özel
2.Dizayn için video linki....................... 🔒 Üyelere Özel
Umarım hoşunuza gider.................
Bahadır, bu çok çok kolay çoğalan bir bitki, bence ayrı bir kabı akvaryumdan aldığın suyla doldur, böyle bol güneş gören bir pencere, balkonunuz varsa kabı oraya yerleştir, en kötü ihtimalle üstlerine bir masa lambası doğrultsan bile oluyor (eyvah, yeni bir bataklık teşviği ;) ) . Ama kaplumbağaların daha çok küçük, su mercimeği gibi su bitkilerine hiç yüz vermeyebilirler, sonra moralin bozulmasın, "bu su mercimeği her yeri kapladı, filtreyi tıkadı, camlara yapıştı" deme :) Ama eğer yerlerse bu çok faydalı ve çok tavsiye edilen bir su bitkisi onlar için, özellikle büyüdüklerinde bol bol bitki yemeleri gerektiğinde bir "bitki alışkanlığı" faydalı oluyor.
Buradan su mercimeğinin besin değerlerine bakabilirsin, su mercimeği "duckweed" olarak geçiyor ve en çok tavsiye edilenlerden olarak koyu renkle yazılmış. Tüm bitkilerin değerlerine bu tip besin analizi yapan motorlardan bakabilirsiniz, bakın chelonia ne demiş: "combination of high fiber, low protein, a high Calcium to Phosphorus ratio and a lack of high oxalic acid content". Yani verilecek bitkiler içerik olarak bol lifli, az proteinli, yüksek kalsiyum düşük fosfor oranına sahip olmalı, ve yüksek oranda oxalic asit içermiyor olmalı; su mercimeği de bunlardan birisi.
Burada yeri gelmişken "romaine lettuce" olarak geçen uzun düz yapraklı marulun neden verilmemesi gerektiğini de dikkat çekmek istiyorum, zira tabloda görüldüğü gibi fosfor miktarı kalsiyumdan bile fazla, bu da kalsiyum metabolizmasını olumsuz etkileyen bir özellik. Eğer marul verilecekse burada "looseleaf lettuce" olarak geçen kıvırcık marul (yeşil veya popüler ismiyle lola rosa - kırmızı yapraklı) tercih edilebilir. Ayırca yazının üst kısmında lahanagillerin guatr etkisi ve oxalic asit ile ilgili bilgilere de (+ alttaki tablo) okuyabilirsiniz.