Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Yavrularımla ilgili lütfen ACİL YARDIM!!!

Merhaba, benim 3 tane yavru kuşum oldu.(tam emin değilim ama ilk yavrumun 03,02,09 yumurtadan çıkış tarihi.) Bir tanesi yuvalıktan çıktı 4-5 gün içinde kafesten çıkarmadık. Yem yemeye başladığından emin olunca onu ayırdık. Zaten annesi de gagasıyla vurmaya başlamıştı artık. Ama diğer iki kuşum yuvalıktan dışarı kafalarını çıkarmalarına rağmen tamamen hiç çıkmadılar. Bu arada anne ve baba da tekrar çiftleşmeye başladı. Ne yapmam lazım. Yumurtlayacağı zaman onları öldürmesinden korkuyorum. Acaba baba ve yavruları ayırsam olur mu? Ama diğer yavruyla genelde anne ilgilendi sanıyorum. Lütfen yardım? Teşekkürler.

img

ysfrmz

16 yıl 10 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Ysfrmz.Öncelikle telaş yapılacak bir durum olmadığını belirteyim.Yavrularını öldüreceklerini sanmıyorum.Fakat kafese çok fazla müdahale etmemeni öneririm.Uzaktan takip edin.Erkek kuşu kesinlikle ayırmayın.Dişi kuş tekrar yumurtlayacak bu süreçte içeride kalan diğer yavruları zaten kendisi dışarı çıkaracaktır.Erkek kuş onları kafeste besler fakat bu da değişken bir durum.Biraz daha bekleyip dişi kuş yavruları dışarı attığında onları diğer kardeşinin olduğu kafese alabilirsiniz.Kafes tabanına biraz yem serin onlar diğer kardeşlerinden görerek ve kendileri deneyerek yem yemeyi öğrenirler.Hatta birbirlerinide beslerler.Bu öneriler normal şartlar içindir.Demem o ki kuşlarınızın durumunu bilmiyorum dolasıyla tam anlamıyla tüylenme evreleri bitti mi yoksa içeride kalan yavrular son yumurta yavrularıymıydı vs. En önemlisi kuşlarınıza olağan dışı bir durum olmadıkça ihtimallere dayanarak ve telaşlanarak müdahale etmeyiniz.Saygılar.

img

karabulut35

16 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok teşekkür ederim Karabulut35. Dün akşam eve gittiğimde diğer iki kuşumunda dışarda olduğunu gördüm. Dediğin gibi şimdilik anormal bir durum göze çarpmıyor. Sanıyorum iki üç güne kadar onları da kardeşlerinin yanına ayıracağız. Fakat dün akşam yuvalık boşaldığı için ve kuşumun tekrar yumurtlayacağını düşünerek büyük boy yuvalıkla değiştirdim. Umarım bu değişiklik onları rahatsız etmez. Tekrar teşekkürler.

img

ysfrmz

ÖZEL MESAJ

disi yuvaya yeniden yavrulayacağı zaman kafeside hiç görmek istemeyeceğin bi manzarayla karsılasabilirsin. onun icin erkek kusunla yavruları baska bi kafese alabilirsin. benim kendi kuslrımda da uyguladığım yöntem budur..

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kuşlar yuvalıkta olmasa bile mi zarar verme ihtimali var? Gece de yuvalığa girmedi yavru kuşlarım. Artık ayırayım mı?

img

ysfrmz

ÖZEL MESAJ

Merhaba Ysfrmz.Şimdi yapacağınız çok basit.Yavru kuşlarınızı alıyorsunuz ayrı bir kafese orda onlar önceki mesajda belirttiğim gibi diğer kardeşiyle yemlenecekler bir problem olmayacak.Dişi ve erkek kuş bir süre sonra yavrularına yabancılaşırlar.Gece de yuvalığa girmedi diyorsunuz.Zaten anne ve babasıyla kalmalarının bir gerekliliği yok artık.Yuva dışında da olsalar biraz hırpalanma ihtimalleri var yabancılaşmadan dolayı.Erkek kuşu ayırmayın.Yavruları ayırabilirsiniz.Saygılar

img

karabulut35

16 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Diğer iki kuşum da artık başka kafeste. Onları kafesim küçük olduğu için ayrı bir kafese koydum. Ama sanıyorum yem yiyemiyorlar. Acaba kendi kendilerine öğrenebilirler mi?

img

ysfrmz

ÖZEL MESAJ