Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Dişi Muhabbet Kuşumdaki Değişiklik
Arakadaşlar öncelikle hepinizden yardım bekliyorum. Bir tane dişi muhabbet kuşum var eşi falan yok tam 1 yaşında ve son derece evcil gerek ev sakinlarine gerekse eve gelen yabancı misafirlere dahi ilgi gösteren bir mubiş. Yaklaşık 2 hafta kadar önce durgunlaşmaya başladı vücudunda ufak tefek değişiklikler oldu araştırma yapınca yumurtlayacak kanısına vardım zira yumurtlayacak mubiş için öngörülen tüm özellikler kuşumda vardı fakat yumurtlamadı ve son 2 gündür kıç kısmını aşırı kaşıyor kıçında gövdeye doğru olan kısmı, kaşıdığı zaman sanki yara var gibi duruyor ama elime alıp bakınca bişey göremedim. Heyecanımdan ve üzüntümden bu kadar yazabildim eğer şu varmı bu varmı diye sorular olursa yazarım, lütfen fikirlerinizi ve yardımlarınızı eksik etmeyin. Yada daha önce böyle bir durumda kalmış olanlar yaşadıklarını anlatırlarsa gerçekten çok sevinirim.
slm kardes sana bı sorum olucak ta benım 1 çift kuşum var daha alalı 30 gün olmadı ama yavru deıller yası belkı vardır benım dısı kuşumun karnında hafif bir şişiklik var acaba hamilemi_? hastamı_? ne yapmamı önerirsin ... acil
eğer kuşun kıçında şişlik varsa yumurta vardır yumurtlaması gerek,yumurtlamazsa yumurtalar sıkışır ve kuş ne yazıkki ölür. o yüzden çok geçmeden kuşu anlayan birine göstermelisin.
kusun yumurtlama zorlugu dediğimiz rahatsızlığı yasıyor olabilir. baska arkdaslara da aynı konuda tavsiyelerde bulunmustuk aynı tedaviyi uygulamanı tavsiye ederim...
benım kusun kıcında deıl azcık bısey karın tarafında kuresagın 1-2 parmak altı:D
costi foto ekleyebilirsen ii olur...