Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

YAVRULAR İÇİN MAMA

ARKADAŞLAR DİŞİ KUŞLARIN YAVRULARA DAHA İYİ VE RAHAT BAKMALARI İÇİN SANIRIM Bİ ÇEŞİT MAMA VARMIŞ. BEN BU MAMAYI KENDİM HAZIRLAMAK İSTİYORUM VE BU YÜZDEN BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIMDAN,BÜYÜKLEERİMDEN YARDIM BEKLİYORUM. İÇİNE NELER KONULUR? NE KADAR MİKTARLARDA KONULUR GİBİ ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. BİDE YAVRULAR DA Kİ TÜY KALİTESİNİ EN İYİ SEVİYEYE ÇIKARTMAK İÇİN ÖNERECEĞİNİX BİŞEYLER VARMI?

img

ali_burak

17 yıl 11 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm aliburak, sana mama yapmasını öğreteceğim ben yapıyorum gayet seviyorlar ve yiyorlar yanlız burda anltması zor ben sana linki vereyim.. http://www.muhabbetkusu.org/index.php?option=com_content&view=article&id=188:en-basit-yumurtal-mama-tarifi&catid=35:beslenme&Itemid=59 bu linkten yumurtalı sağlıklı mamyı öğrenebilirsin.. birde yavru kuşların için çok güzel bir viamin kombinasyonu var yavru kuşların sağlıı güzelliği için üretilmiş hemde annenin kaybolna minerallerini destekliyor. adı " Avi-vit " bunu syuna katıyrsn üzerinde yazar zaten. Bunalrı pet shoplarda bulabilrsin heralde tam bilmiyorm ama ben internet üzerinden getirttim. iyi günler

img

abdus93

16 yıl 3 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bende avi-vit kullanıyorum petshoplarda bulunuyor 5 ytl

img

esra_remzi

16 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. hemen hazırlıycam mamayı bundan emin olun. bakalım benim kuşlar beğenecekler mi?

img

ali_burak

ÖZEL MESAJ

BENDE BU MAMAYI DENİCEM BAKALIM BİZİMKİLER BEGENİCEKMİ YOKSA HAZIR ALDIGIMI MI TERCİH EDİCEK...GERCEKTEN TESEKKÜRLER KUŞLARIMA DEĞİŞİK SEYLERİ VERMEYİ ÇOK SEVİYORUM...BEGENİRLERSE HAZIR ALCAGIMA KENDİM EVDE YAPARIM HEM DAHA SAGLIKLI...

img

esra_remzi

ÖZEL MESAJ

evet kesinlikle daha sağlıklı olur benim kuşlar çok sevdi valla... yalnız kafese koyduğunuzda ilgisini çekmeyebilir ilk başta kuşların yem bulma kabiliyetleri vardır zman tanıyın ona mutlaka bulup tadına bakacaktır ve çok sevecektir.. geldiğinizde bitmiş olursa şaşırmayın :)

img

abdus93

ÖZEL MESAJ

arkadaşım çok teşekkür ederim. benim kuşlar mamaya bayıldılar. bu arada bu mamadan kaç güne bir vermek iyi olur? tekrar teşekkür ederim. bu arada foruma bi başlık daha attım o konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

img

ali_burak

ÖZEL MESAJ

arkadaşım yapmış olduğun tarifi ben kullanıyordum.gerçekten çok seviyorlar.ben birde haşlanmış yumurta ekliyorum.tavsiye ederim

img

legolas903

16 yıl 10 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Peki bu mamayı haftada kaç kez vermem lazım birde ben kuşlarıma elma salatalık falan veriyorum bir zararı olurmu çünkü örneğn 1 kibrit kutusunun yarısı kadar elma veriyorum yaklasık 6 saatte hepsini bitiriyorlar.cok miktarda yerse bir rahatsızlık olur mu?

img

esra_remzi

ÖZEL MESAJ

beğendiğiz için teşekkür ederim arkadaşlar.. elma sık sık vermeyin arkadaşlar çünkü o sıvılı bir gıda aşırıya kaçılması ishal hastalığını doğurabilir.. marul vs. de aynı şekilde ha vermeyin demiyorum mutlaka verin çok faydalı ve vitaminli besinler onlar. haftada 1 veya 4-5 günde bir verilebilir. yumurta mamasıda sık sık verilmemeli o da aşırıya kaçıldığında bazı hastalıklar doğurabilir.. mamayıda hafta da bir veya aynı şekilde 4-5 günde bir verilmesi doğru olur arkadaşlar.. kısaca aşırıya kaçmadan verelim mama ve meyvelaeri :)

img

abdus93

ÖZEL MESAJ