ben kara yolunda üzerinden araba geçmiş kabuğu kırık içerisi görünen ve hala yaşayan bir kaplumbağa gördüm onu aldık.kanaması durdu.yara yerinde karıncalar vardı.temizledik.içini batticon la yıkadık.diş hekimlerinin kullandığı bir tür yapıştırıcıyla yapıştırdık.eksik parçası yoktu.sol arka ayağı tutmuyor.suyuna antibiyotik koydum.içtimi bilmiyorum.sanırım tatlı su kaplumbağası.yüzünde sarı benekleri,15 cm boyunda ve yaklaşık 6 cm uzunluğunda bir kuyruğu var.ben bu hayvan hakkında hiçbirşey bilmiyorum.iyileşince doğaya bırakacağım.şimdi sorularım.1-nasıl ortam olması lazım .şu anda tabanı otlarla kaplı suyu ve yemi kaplara koydum.yemiyor galiba. bu hayvanlar az mı yer içer?2-kabuğu iyileşir mi?ne kadar zaman da?3-ben beslersem daha sonra ortama uyum sağlar mı?4-balkonda mı dursun içerde mi?5-iç kanaması durdu sanırım ama hiç dışkılamadı dışkısı nasıl olur?6-bulduğumun üçüncü günü üç gündür uğraşıyoruz şu anda hareket ediyor geziniyor.üzülüyorum durumuna acaba 3 gün oldu yaşama umudu artmışmıdır?bi hata yapmak istemiyorum 3 gündür yaşam savaşı veriyor çok korktu başına birsürü şey geldi.sakinlaşir mi alışırmı.ondan mı yemiyor yiyor da ben mi anlamıyorum.yemini mi sevmedi.taze balık mı vereyim ne yapayım.arkadaşlar lütfen acil yardım..
Çok zor bir soru bu forumda bu soruya cevap verebilecek kişi olduğunu sanmıyorum.
Genelde kabuk parçalanmışsa sizin yaptığınız gibi temizleyip epoxy ile yapıştırıp bantlıyorlar.
Sarı benekleri varsa yerli dere kaplumbağalarımızdan benekli kaplumbağa emys orbicularis olmalı.
Tuzsuz balık , haşlanmış tavuk eti yada Sera Tetra marka su kaplumbağası yemi deneyin. seranın profesyonel etçil sürüngen yemini deneyebilirsiniz. Şu anda hemen suya konulmalımı bilemiyorum ama derisini biraz ıslatın nem alsın yemini karada değil suda yiyebilirler. Büyük temiz bir leğende suda yemek vermeyi deneyin 3 gün geçtiyse belkide artık suya girebilir.
Konuyu bilen bir veterinere danışmak lazım. Siz onu nerde buldunuz bilemiyorum ama ben İzmirde bir bir veteriner adresi biliyorum. Sizin durumunuz acil olduğu için buraya yazıyorum mümkünde bir görüşün.
3 gün geçtiyse ve hala yaşıyorsa yaşama umudu artmışmıdır birşey diyemem ama kurtulmasını tüm kalbimle umut ediyorum.
Sizede tüm doğa ve kendi adıma en içten en büyük teşekkürlerimi sunuyorum. İyiki varsınız , şu karanlık günlerde ilerisi adına hepimize umut veriyorsunuz.
Şimdilik acele ile bu kadarını yazdım , araştırıp bazı linkler koymaya çalışacağım.
sevgiler
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
Bu linkler kabuk kırıkları tedavisi adına bazı görsel ögeler içeriyor , gerçi siz bu aşamaları başarıyla geçmişsiniz ama gene de diğer ihtiyaç duyabilecek diğer arkadaşlar için foruma koymak istedim.
Kullandığım firefox3 ile forum arasında bir uyumsuzluk olduğu için malesef aktif link yapamıyorum kopyala yapıştır yaparak kullanın lütfen..
çokçok teşekkür ederim.ben muğla aydın karayolunda buldum.izmir yakın.yarı arayıp gerekirse izmir çok yakın götürebilirim sanırım.tekrar teşekkür ederim ilginiz zamannınız ve emeğiniz için.sevgiyle kalın
geçmiş olsun. Bence hemen veterinere uğra ve tüm cevapları ondan al. Yanlış bilgi onu öldürebilir. Bu arada resmini koyabilir misin accaba???...