Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
bıldırcınlar hakkında
hepinize hayırlı günler arkadaşlar elimde bu senenin 40 yada 50 günlük olmuş yavruları var hatta 5 tanesi 2 aylık belkide üzeri genellikle erkekler ağırılıkta 15-10 gibi sizlere bir iki sorum olacak 1- bıldırcınlar yumurtadan çıktıktan sonra ne zaman yumurtlamaya başlar. 2- bir kafesteki erkek dişi oranı sizce ne olmalıdır. 3- bazı sabahlar kafesi açtığımda bir tanesinin kafasının yaralı olduğunu görüyorum onu ayırıyorum iyileşsin diye 3/4 gün sonra bir başkası yaralanıyor son 10 günde bu durum epey arttı nedeni ne olablir. 4- şu an yem olarak yumurta yemi aldım onu da robatta çekip küçülttüm içine biraz da buğday katıp veriyorum arasıra maydonoz yediriyorum sizce belenmeleri sağlıklı mı? beni ve benim gibi bıldırcınla uğraşan arkadaşları bilgilendirirseniz sevinirim hepinize hayırlı günler
merhaba ben izmirden ali türkyılmaz senin sordugun ve bilgi almak istedigine yardımcı olayım bıldırcınlar genelde 2-veya 3 dişi 1 erkek bulunur kafeste ama erkek bulundumaz isen dişiler topluca bi arada yaşıyor 2 erkek ve yanında bulunan dişilerle yaşamaz kavga eder çünkü kıskançlık yapar yemine gelince biraz yaglı yem biraz yumurta yemi biraz da darı kırıgı karıştırıyom mükemmeller hepsi yumurtluyo ve saglıklı bunun yanında haftada 4-5 gün sabahları marul atıyorum adeta yolumu gözlüyorlar yumurtlaması ise 7-8 haftalıkken ergenlik dönemi başlıyor sana kolay gelsin
sevgili kenan kardeşim.bende senin gibi bıldırcın besliyorum aynı sorunlar bende de oldu.farkındaysan dövülen bıldırcınlar erkektir.dövenler tabiki dişi:)sebebine gelince bazı internet sitelerinden araştırma ve deneyimlerime göre söylüyorum aşırı stres ve gürültü.eğer bıldırcınların çok ışık alan bir yerde iselerde bu durum oluşuyo Öncelikle sularına vitamin kat vetenirerlerde kuşlar için var ,döven bıldırcınların gagalarını tırnak makasıyla ucundan sivriliği giderecek kadar kes buna dikkat et çok,kafese onların gagalayarak yiyeceği yeşillikler as marul maydonoz v.s ses gürültülü bir terde bakıyorsan daha sessiz bir yere kafesini taşı mümkün oldukça bıldırcınları rahatsız etme .İnşallah bıldırcınlarının düzeldiğini göreceksin .Ha bu arada dövülen bıldırcınları ya ayrı bi kafese koy yada hiç ayırma tekrar aralarına koyduğunda yine dövebilirler
teşekkürler bilgilerinizi paylaştığınız için demet halinde maydonoz asıyorumm kafese ve gagalarını kestim şimdilik iyiler