Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kabuk yumuşaması var lütfen yardım edin

kaplumbağamın kabuğunun esnemeye başladığını gördüm kendim elime aldım ve baktım kabuk esnemiş biraz sonra kabuk sertleştirici verdim sizce ne yapmalıyım

img

ilkayemre

15 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bol bol güneşlendirmelisin. Onları bu arada üşütmemeye ve çok fazla güneşe maruz bırakmamaya dikkat etmelisin. (Gölgeye kaçabileckleri bir alan bırakmalısın)

img

yasdal

19 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

güneş yokki bugün hava çok kötüydü kabuk sertleştirici verdim işe yarar mı??

img

ilkayemre

ÖZEL MESAJ

Hayır yaramaz,kaplumbağanı beslediğin akvaryumun mutlaka içinde ısıtıcısı olmalı ve akvaryumun tepesine bir lamba yakmalısın bu lamba tüm gün açık durucak ve akşam yatmadan önce kapatacaksın (uyuması için unutma kaplumbağalardada bizde olduğu gibi gece gündüz vardır) ve kaplumbağanın akvaryumunu sakın direkt güneş ışığı alan bir yere koyma suyunu çabuk kirletmesine neden olur ve kötü koku yaratır ve kabuk sertleştiricisini kabuğun sürüyorsundur umarım eğer bun dediklerimi yapmazsan üzülerek söylüyorumki kaplumbağanı kaybedebilrsin zaten evde baktığımız kaplumbağaların çoğu bizim yaptığımız hatalar yüzünden haytını kaybediyor o yüzden lütfen araştırma yapmadan ,onlar hakkında hiç birşey bilmeden evimize evcil hayvan almayalım çok rica ediyorum nolur kaplumbağalar hakkında uzun ve geniş çaplı bir araştırma yap ve dediklerimi ciddiye al bolşans...

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dışardan birşey sürmekle kabuk sertleşmez. Bu konu kalsiyum metabolizmasının düzgün çalışmasına bağlıdır. Sürdüğün kabuk sertleştirici ne marka , içeriğinde ne var.

img

frozen

19 yıl 4 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

medika pet marka içeriğini bilmiyorum ama kızı hep güneşlendiriyorum artık daha sertleşti kabuğu

img

ilkayemre

ÖZEL MESAJ

ilkayemre kaplumbağanı kurtarabilirsin iyileşebilir aynı durumu bende yaşadım yumuşama hengi bölğede

img

unbalanced

15 yıl 10 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ