Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

fikirlerinize ihtiyacım var

merhaba ben muhabbet kusu üretimine başlamayı düşünüyorum.kendim bırtane salma kafes yaptım (yüks:200cm, der:100cm ,boy:150cm).bu işe yeni başlayacak olmama ragmen işi gelecege yonelık buyutme amaclı dusunuyom.aklıma takılan birkac durum var sizlerın tecrubelerınden faydalanmak ısterım.1)bu ölcude bır kafesin ideal çift sayısı kac olmalı. 2)kusları nereden temın edbılırım (en onemlı husus bu)yanı kımlere guvenebılırım.3)bu işe başlamada mevsim faktoru varmıdır?( örn. yazın baslanmaz gıbı bı durum varmı)ben izmir den im. daha cok sormak ıstedıgım sorular var inşallah bana yard. olursunuz .şimdiden tesekkur edrm.

img

bulent35

16 yıl 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

izmir iklimi bu iş için ideal. hemen başla. tire de yaygın olarak yapılıyor zaten. damızlıkları tek bir yerden alma. değişik yerlerden al ki, riski dağıtırsın. başarılar.

img

pcard_coll

21 yıl 1 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki benım kafesım ıcın ıdeal cıft sayıosı kac olmalı. ben 20-25 çift arası düşünüyom uygunmudur. bi arkadasım dişi sayısının erkek sayısından fazla olmasını soyledı acaba gercekten boylemi olmalı.mesajıma cvp yazdıgınız için tskr edrm...

img

bulent35

16 yıl 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

50 kus biraz fazla gelebilir 50 kus icin 30a yakın yuva koyman gerekeçek buna bi de tünek yemlik suluk vs eklenirse raht hareket edecekleri ortamı sağlamakta zodrlanabilirsin yuvaları icten mi dıstan mı takmayı düsnüyosun?

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yuvaları diştan takmayı dusunuyom.içini kontrol etmesi daha kolay olur.yuva sayısı ile dişi sayısı aynı mı olmalı? yuvayı fazla koymanın manntığı nedır anlatırsanız sevınırım. tesekkurler

img

bulent35

16 yıl 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yuvayı dısarıdan takmak hem knotrol icin hem de yer kazanmak icin uygun olur. yuva sayısı disi sayısından fazla olmalı. basit mantıkla düsünelim 5 disi kusun var 5 adet yuvaya yerlesecekler. kuslarından 2 tanesi kendi paylarına düsen yuvayı beğenmediler o zaman çözümü diğer kusların paylarına düsen yuvayı isgal etmekte arayacaklar. iclerinden güçlerinin yettiği baska disinin yuvasını dağıtacaklardır. onun için yua sayısı disi sayısından fzla olmalı...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar yemleri nerden bulabılırım hesaplı olarak.Ayrıca normal yemın harıcın de herhangı bır ek gıda kullanmam gereklı mı? kusları aldıgımda yem ıle bırlıkte kuşlar içinde ilac gıbı malzemeler de almam gereklimi yoksa hastalık meydana gelıncemı alayım.

img

bulent35

16 yıl 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ