Kaplumbağa
Benim kaplumbağamada aynı şey oldu bu orta kulak iltihabı bunun tedavisi yok :( ama özel antubiyotik alınıp kırıyoruz ve kalumbağaya tediriyoruz birde sıvı bir şey var onuda yemeklerine sularına katıyoruz ayrıca arada sırada 2 ayda bir vazalin ile ovulabilir Ben şuan ilacı alıp yapıcam Beslenmesinede dikkat edilmeli
merba bn 12 yaşndayım ve 2 kaplumbağam var. ikiside 2 yaşında. bir iki gün önce bir kaplumbağamın yanaklarının şiştiğini fark ettim. annemlere sölediğimde bir iki güne kadr geçmesse vitamin ilacı filan veririz dediler. ama bugün yanağında şişlik değilde beyaz yuvarlak taşa benzer küçük bişey çıktını gördüm. internetten biraz araştırınca sizin sitenizle karşılaştım ve deri altı apsesi ile kulak iltihabından bahsettiğinizi duydum. bu yüzden daha kapsamlı bir araştırma yapıp bunların ne demek olduğunu öğrendim. ama annemle babamdan hala tepki yok bnce olay ciddi ama veterinere götürmemekte ısrar ediyorlar kendiliğinden geçr diye düşünüyorlar şimdi bide bi ilaç aldılar hem apseyi hemde iltihabı geçrdiğini söylüyorlar ama bn hala emin değilim ve kaplumbamın ölmesini istemiyorum
ayrıca bu iltihap mı yoksa apse mi tam emin değilim (TABİ VETERİNER DEĞİLİM YHA) bna yardım etmek için lütfen bunların belirtilerini aralarndaki farkları ve tedavisi bilen söyleyebilir mi ?? LÜTFEN !! :(