Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
kuyruk altı şişliği
arkadaşlar yaklaşık 10 aylık ingiliz dişi muhabbet kuşumun kuyruk altında şişlik var eşli olduğu için önceleri yumurtlayacak sanıyordum ama 2 aydır şişlik inmedi yokladım yumuşak. ne olduğu ve tedavisi hakkında yardımcı olurmusunuz.
merhaba; büyük ihtimalle kuşun yağlanmıştır. salma tipi bir kafese koyarsan, uçabileceği bir alan sağlarsan normale dönecektir. ayrıca içme suyuna bi kaç damla elma sirkes damlat. bir gün sirkeli su, birgün saf su içir. bu onun yağlarını atmasını sağlayacaktır.
Gemicix kardeşim,kuşunda YUMURTA SARKMASI Olmuş.Fazla yumurtlamaktan oluşur.Bir dahada Yumurtlamaz.Kuşunu Ya değiştir, yada ölünceye kadar öyle bakacaksın.
kuşçuusta kuşum daha önce hiç yumurtlamadı 3 aydır eşi var kuşum şu anda 1 m ye 1 m salma kafeste toplam 5 adet kuşla birlikte besliyorum ancak sirkeli su yada başkaları söyledi limonlu su vermedim 1 aydır bu kafeste ama daha bir değişim olmadı.
Kuşunuz üç aydırmı sizde,yoksa yavruluktan berimi. Yavruluktan beri sizdeyse ve salmada baktığınızı söylüyorsunuz o zaman tek neden kalıyor.Kabızlıktan yumurta sarkması olmuş görünüyor.Şişlik tam dışkı çıkardığı yerin alt kısmında ise yapabileceğiniz birşey yok. Mümkünse şiş kısmı net gösteren bir foto atarmısınız. [email protected]
kusuna ekmek ici vermeyi kesmelisin yağlı yulaf veriyosan onu da kes. yumurta maması veriyomusun?
arkadaşlar kuşum yavruluktan beri bende daha 1 yada 2 aylıkken aldım o zamandır bakıyorum şişlik dışkı yaptığı yerin alt kısmına doğru sanki yumurtalığı şişmiş gibi duruyor 2 ay önce veterinere götürdüm 2 tane veteriner baktı pek anlamadılar biz kuşlardan fazla anlamayız ama ur değil. büyük ihtimal fıtık deyip başlarından savdılar. fotoğraf göndermeye gelince nasıl gönderileceğini bilmiyorum. yulaf yada ekmek içi vermiyorum yumurta maması veriyorum.
www.imageshack.us adresinden download et ve kopyalayıp buraya yapıstır fotosuna bakalım...
tam bilmiorm ama yağ bezesi diolar sanırım o olabilir..
he birde veterinere göstermeni tavsiye ederm ..