Hepsievcil

Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

Dişi köpeğimizin doğum kontrolü mümkün müdür?

Merhabalar; Dişi köpeğimizi çifleştirmek istiyoruz ama bebeklere bakabilecek durumda değiliz. Kısırlaştırmak ta istemiyoruz ama hayvan çiftleşmediği için çok huzursuz. Acaba doğum kontrol için bir hap veya bir iğne mümkün müdür ? Varsa riskleri var mı ? bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum... Saygılarımla Murat Can

img

mcojalvo

21 yıl 5 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Daha önce köpekler için doğum kontrol ilacı yada iğnesi diye bir şey duymadım.Bence köpeğinizi kısırlaştırmalısınız böylece köpeğiniz için en iyisini yapmış olursunuz çiftleştirirseniz yavruları olur ve onlara bakabilecek durumunuzun olmadığını söylemiştiniz bence en mantıklı ve en sağlıklısı bir veteriner tarafından kısırlaştırılması bol şans...

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar araştırmalarım üzerine bir şey buldum belki ilgilenenler olabilir. Hayvanlar için doğum kontrol hapı piyasaya sürmüşler. Not: Alıntıdır. Avustralya`da bir ilaç şirketi, evcil hayvanlar için geliştirilen bir "doğum kontrol implantı"nı piyasaya sürdü. Piyasaya sürülen implantın, evcil hayvanlarda kullanılacak ilk doğum kontrol ilacı olduğunu vurgulayan Peptech şirketi, implant sayesinde hayvanın testosteron seviyesinin azaltılacağını belirtti. Peptech yöneticisi Tim Trigg, kısırlaştırma işleminin veterinerler tarafından yoğunlukla kullanıldığını, ancak bazı evcil hayvan sahiplerinin bunu tercih etmediklerini ifade ederek, implantın hiçbir yan tesirinin bulunmadığını açıkladı. Trigg, implantın küçük bir kesiyle hayvanın deri altına yerleştirildiğini, hayvan sahiplerinin bu yöntemi daha insancıl bulduklarını da kaydetti. İmplantın kullanılmasına şimdilik Avustralya ve Yeni Zelanda`da izin verildiği, ancak yakın zamanda Avrupa ve ABD pazarlarına da girmesinin beklendiği bildirildi.

img

mcojalvo

21 yıl 5 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kısırlaştırma yerine bu ilacı kullanıcak olursan bir veterinere danışmanı öneririm köpeğinin sağlığını etkileyebileceğinden şüpeleniyorum sonuçta köpeğinin vücuduna kimyasal bir madde giricek bence sen köpeğini kısırlaştır yada çiftleştir yavruları olsun:D, ben yavruları olmasından yanayım karar senin bol şans...

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ