Kaplumbağa
ajanibo, akvaryumundaki şu kuru bölge düzeni bana forumdaki eski bir akvaryumu anımsattı ama kimindi hatırlamıyorum. Evet küçük ama umut vadedeci, yani içimden dedim ki bu iş yürür, ajanibo`nun güzel akvaryumlarını görürüz biz :) Ölen kapluşuna üzüldüm, şimdi 2 tane kaldılar dimi?
Zaten pek çok öneri vermiş arkadaşlarım, akvaryum büyütülene kadar gerçekten en önemli şey kuru bölgeyi daha kullanışlı bir hale getirmek. UVB lamba ve ısınma lambası konusuna da bir açıklık getirirsek eğer, ısınma lambası acil ihtiyacın olan lamba ve herhangi bir ampul olur bu, kuru bölgeyi ısıtmakta kullanacaksın bunu çünkü. Floresan ısınma lambası olarak olmaz, fazla ısı vermediği için. UVB lamba ise apayrı birşey, UVB olsa da ısınma lambası yine yanına gerekli zaten, çünkü şu an burda UVB`ler sadece floresan şeklinde bulunuyor. Ben senin yerinde olsam ilk önce hemen kuru bölge işini halleder üstüne de bir ısınma lambası ayarlardım, masa lambası bile olur ısınma lambası olarak. Ondan sonra büyük bir akvaryum için birikim yapardım, sıra en son UVB`ye gelirdi.