Kuş Forumları > Papağanlar
sultanlar ve uzun yolculuk
benim yaklaşık 9 aylık bir sultan papağanım var. çok tatlı ve çok insancıl. ama onu yaz tatilinde yanımda götürmem gerek. yaklaşık 10 saatlik bir yolculuk olacak. bunun ona bi zararı olurmu? lütfen yardım edin.
benimde iki tane sultan papağanım var biri 2 biri 1 yaşında. birşey olacağını sanmıyorum.eğer sigara içiyorsan yanında sigara içme. camları açma. sık sık mola ver. böylece bişey olmaz. ama veterinere sormakta fayda var.
çok teşekkür ederim. veterinere sordum o da senin dediğinden farklı bişey söylemedi. bakıcaz artık çaresine:)
merhaba biraz geç oldu ama sadece yardımım dokunur diye yazıyorum. ben ankaradan mersine mersinden adıyamana yaklaşık 18 saat yolda gezdirdim. sadece ceyranda bırakmadım birşeyde olmadı evcilse hiç çekinme saygılar
Biz geçen haftaki tatilimizde Kelkuş''u (evimizin minik sultanı) yanımızda götürdük. Geçen yıl da götürmüştük. Herhangi bir sorun olmadı. 10 saatlik yolculuk ve 8 günlük tatil boyunca şunlara dikkat ettik: - Kuşun herhangi bir fiziki veya psikolojik sorunu varsa götürmek yerine güvenilir birilerine bırakmayı düşünün. Sağlığı yerinde olmayan bir kuş için yolculuk daha ağır sonuçlar doğurabilir. - Kuşu kendi kafesinde götürün. Yabancı bir kafes veya kutu iyi bir yöntem değil. Tertemiz bir kafesle yola çıkmaya dikkat edin, çünkü yol boyunca temizleme fırsatı bulamayabilirsiniz. - Kafesteki sallanan ya da düşme veya kırılma ihtimali olan eşya ve oyuncakları çıkarın. Ama kafesi tamamen boşaltmayın, kuşun oyalanabileceği bir şeyler olsun. Bunu bir süre önce yaparsanız kuş yeni "dekora" alışmış olarak yola çıkacaktır. - Yanlışlıkla veya düşme vb. sonucu açılmaması için kafesi iyice sağlamlayın ve bağlayın. Gideceğimiz yerde küçük çocuklar olduğu biz abartıp kapısına minik bir asma kilit bile koyduk. :) - Kafesinin zeminine her zamankinden daha emici bir kağıt veya havlu ya da kum koyun. Yolculuk stresi ve iklim değişikliği kuşun kısa süreli ishal olmasına yol açabilir. Izgara da kullanabilirsiniz. - Kuşun yemlerini, vitaminlerini vb. kesinlikle unutmayın. Mümkünse suyunu da yanınızda götürün ve serin tutun. Gideceğiniz yerin suyu kimyasal bakımdan farklı olacaktır ve bu kuşu etkileyebilir. - Kafesi arabanın koltuğuna koyarken (bagajda götürmeyi hiç düşünmediğinizi varsayıyorum :)), düz olacak şekilde altını besleyin ve kemerle bağlayın. - Sabah kuş kahvaltısını yaptıktan sonra yola çıkın. Yolculuk sırasında yem yemeyebilir, bu nedenle yeterli miktarda mola verdiğinizden ve molalarda kuşun karnını doyurduğundan emin olun. Akşam da aynı şekilde yemini yemesini sağlayın. - Sarsıntı yüzünden, ne kadar uğraşsanız da suluktaki su dökülür. Bunun için, dıştan takılan bir suluk kullanın, çok az miktarda su koyun ve molalarda kuşun su içtiğinden emin olun. Dökülen sudan koltuğun ıslanmaması için alta bir havlu koyabilirsiniz. - Kafesin bir yanını örterseniz kuş kendini daha güvende hissedecektir. Tül gibi bir kumaşla tamamen de örtebilirsiniz, böylece kuş hem etrafı ve sizi görür hem de hızla değişen görüntüden korkmaz. - Kuşlar arabanın olağan hızlanma, yavaşlama ve salınımlarından etkilenmeden tüneklerinde durabilir. Yine de, siz fazla agresif araba kullanmayın. Herkesin iyiliği için... :) - Kafesin üzerine sürekli güneş gelmemesi için gerekli tedbiri alın. - Çok yüksek sesle müzik dinlemeyin, sigara içmeyin. Müzik yerine onunla ilgilenin ve konuşun, daha mutlu olacaktır. - Klimayı ve camları fazla açarak kuşu cereyanda bırakmayın. Biraz uzunca oldu ve aradan epeyce zaman geçmiş ama yine de yazayım dedim. :) Peki biz bunları uyguladık mı? Doğrusu, su götürme dışında hepsini uyguladık!
Selam Benim sultan papağanım var uzun yolculuk yapacağız onu kutuda götürmeyi düşünüyorum ve otobüsle gidecez yaşını bilmiyorum ama bizle 5 sene felan olmuştur onu nası götürmeliyim siz bilgi verebilirmisiniz